Partizan bez važnog aduta na Valensiju, Obradović gleda samo svoj tim: To je jedini pravi način!

11.04.2024

16:37

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih odgovarao i na malo provokativnija pitanja pred poslednje kolo odluke u Evroligi

Partizan bez važnog aduta na Valensiju, Obradović gleda samo svoj tim: To je jedini pravi način!
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedam

Ligaški deo evroligaške sezone došao je do samog kraja. U četvrtak i petak igraju se mečevi poslednjeg 34. kola elitnog takmičenja, a košarkaši Partizana došli su u situaciju da im plasman u premijerno izdanje plej-ina zavisi od rezultata drugih ekipa.

Tačnije od ishoda duela Anadolu Efesa i Crvene zvezde, koja bi eventualnim trijumfom večeras u Istanbulu vratila Partizanu u ruke sudbinu nastavka takmičenja, do kojeg bi crno-beli u tom slučaju došli trijumfom protiv Valensije u beogradskoj Areni (petak, 20.30).

- Ceo život sam se bavio isključivo sobom, svojom ekipom i svojim igračima i tu se ništa neće promeniti ni pred sutrašnju utakmicu. Vodimo računa o nama, mislim da je to jedini pravi način, tako sam se ponašao ceo život i nema razloga da nešto menjam – kazao je trener Partizana Željko Obradović na pitanje da li će večeras gledati i podržavati Zvezdu, s obzirom da je nešto ranije Aleksa Avramović u šali rekao kako je zvao kapitena najvećeg rivala Branka Lazića i poručio mu da igra dobru odbranu.

- To su stvari između njih, kako se šale, oni su drugari i imaju pravo na to.

Otkrio je Obradović da protiv Valensije sigurno neće moći da računa na Pi Džej Doužera.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige. Da im se još jednom zahvalimo na svemu što su uradili za nas ove sezone, što su pravili fantastičnu atmosferu koju su svi prepoznali.

Očekuje najtrofejniji trener Evrope da će košarkaši Valensije u Areni imati dodatni motiv da se pokažu u pravom svetlu, iako su još ranije izgubili šansu da se domognu plej-ina.

- Prošle nedelje su igrali protiv Asvela, promenili trenera i onda odigrali izvanredno u španskom prvenstvu, veoma lako dobili Baskoniju. Očigledno da je ta promena prijala igračima, kao i uvek, jer igrači su uvek ti koji pokazuju da nije do njih nego nekog drugog. Sigurno da će imati veliki motiv da igraju ovde na najbolji mogući način. Znamo sve o njima, znamo stvari koje su poznate od ranije. Imaju kvalitet pre svega u bekovskoj liniji, igraju agresivno i kada smo pripremali utakmicu u prvom delu bilo nam je jasno da treba da odgovorimo na njihovu agresivnost. Tada smo u tome uspeli, bilo bi dobro da to ponovimo i ovde.

Navijači Partizana najavili su da će najveća dvorana na Balkanu u petak biti puna bez obzira da li meč bude imao ili ne rezultatski značaj.

- Naravno da nam to znači, naravno da smo ponosni što Partizan već dve godine pomera granice u Evroligi upravo zahvaljujući tim ljudima. Kada sam pre tri godine imao konferenciju za štampu i kada sam rekao da je glavni cilj da se Partizan vrati u Evroligu i da bude njen stalni član, da je neko od nas tada pomislio da će ovako biti – ne verujem da bi to imalo bilo kakve veze sa realnošću – istakao je Obradović i dodao:

- Navijači su ti koji su napravili to što su napravili, stvaramo nove generacije mladih navijača. Znate koliko dece dolazi i koliko se atmosfera promenila na utakmicama Partizana u smislu da svi to prepoznaju, da dolaze ljudi sa raznih strana, da su te utakmice postala velika atrakcija. Navijači su najvažniji jer oni prave tu atmosferu i još jednom želim da im se zahvalim na svemu što rade za Partizan, nadam se da će tako i nastaviti – kazao je Željko Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike