Kraj je kad Rudi to kaže! Legenda na svoj dan najavila kraj, rivali mogu da odahnu! (VIDEO)

04.04.2024

14:04

0

Autor: A. S.

Po godinama odavno zreo za penziju, ali je igrački u samom vrhu

Kraj je kad Rudi to kaže! Legenda na svoj dan najavila kraj, rivali mogu da odahnu! (VIDEO)
Rudi Fernandez i Španija slave osvajanje EP - Copyright MN Press

U istoriji košarkaške reprezentacije Španije, sve su legenda do legende koje su godinama mučile mnoge rivale, a među njima i Srbiju. Svi dobro pamte Horhea Garbahosu, braću Gasol, Marka i Paua, a ta generacija iznedrila je mnoge velikane, sada je još jedan od njih najavio penziju i mir rivalima, bar na trenutak, dok njihova sjajna škola ne izbaci novog odličnog šutera.

Košarkaš Real Madrida, sa NBA iskustvom, Rudi Fernandez je rešio da preseče i objavi kraj karijere!

Tekuća sezona, njemu će biti poslednja u igračkoj karijeri, pa će na leto umesto na pripreme, 39-godišnje krilo, na odmor sa porodicom.

Ovu odluku, Rudi je simbolično objavio na svoj rođendan.

 

 

Dres madridskog velikana nosi od 2012. godine, kada se vratio iz NBA lige, gde je nastupao za Denver i Portland. Interesantno da je u karijeri, osim pomenutih klubova, nosio dres još samo Huventuda, u kome je i ponikao.

Što se reprezentacije tiče, četiri puta je sa Španijom podigao titulu prvaka Evrope, dva puta na Svetskom prvenstvu, dok sa Olimpijskih igara ima dva srebra. 

Rivali ga nisu voleli, ali su ga poštovali. Često se u poslednjim godinama igračke karijere dešavalo da tokom čitavog meča ne uputi šut ka košu, a onda kada se lomi, on preuzme odgovornost i reši pitanje pobednika. To je nešto što će faliti i Realu i Španiji.

A dok dođe kraj, Kraljevskom klubu je preostalo još nešto malo mečeva u ligaškom delu Evrolige, gde sa prvog mesta brane titulu osvojenu prošle sezone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike