Dokle više!? Legendarni Španci nastavljaju misiju i na Mundobasketu!

24.05.2023

14:11

0

Autor: A. S.

Čeka se samo još Ćaćo

Dokle više!? Legendarni Španci nastavljaju misiju i na Mundobasketu!
Rudi, Ljulj i Ćaćo - Copyright Profimedia

Iskusni tandem Španaca, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez nastupiće za Crvenu furiju i na predstojećem Mundobasketu, potvrdio je predsednik tamošnjeg saveza Horhe Garbahosa, dok se još uvek čeka na potvrdu Serhija Rodrigeza.

Dobre vesti za Špance preneo je Basketnjuz, pa je jasno da će Serđio Skariolo imati jedan od najjačih, ako ne i najači sastav na Svetskom prvenstvu koje će se igrati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Tako će čuveni tandem imati priliku da se dokopa još jedne titule, ali i da napravi brojne probleme odbranama mnogih ekipa. Poznato je kakvim igračima je reč, pa nema sumnje da će i na Mundobasketu demonstrirati svoje znanje i "maltretirati" rivale. Nema sumnje da će i potencijalna potvrda Ćaća Rodrigeza biti od velikog značaja.

Naročito su motivisani nakon što su prošle nedelje osvojili titulu Evrolige sa Realom, a upravo je Ljulj bio strelac koša za pobedu u finalu.

- Razgovarao sa Albertom Ererosom, Fernandezom, Rodrigezom i Ljuljom. Srećan sam zbog njih, pošto su sa Realom osvojili Evroligu. Vidim dosta sličnosti između Reala i selekcije Španije, koja je prošle godine osvojila EP. A samo dve nedelje pre F4 Evrolige činilo se da su eliminisani pošto su četvrtfinalu plej-ofa gubili od Partizana (0:2). Ljulj i Fernandez su mi rekli: 'Vidimo se ovog leta'. Posvećenost koju oni imaju je izuzetna -  rekao je Garbahosa za As.

Tako se 36-godišnji Ljulj vraća u nacionalni sastav nakon prošlogodišnje pauze, dok je 38-godišnji Fernandez uzeo još jednu titulu prvaka Evrope.

Španija će na SP igrati u grupi G sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike