Obradović prvi među "Velikim umovima EL"! Profesor Nikolić je vodio računa o detaljima, pa i on to radi! Otkrio je i šta mrzi! (VIDEO)

25.03.2024

14:06

0

Autor: D. N.

Strateg Partizana "otvorio" je novi projekat elitnog takmičenja

Obradović prvi među "Velikim umovima EL"! Profesor Nikolić je vodio računa o detaljima, pa i on to radi! Otkrio je i šta mrzi! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Euroleague Basketball

Evroliga je pokrenula novi projekat. Tačnije, video produkcija elitnog klupskog takmičenja je napravila pet epizoda "Velikih umova Evrolige" (Euroleague Masterminds), a gost prve je bio strateg Partizana, Željko Obradović.

U tri minuta i 18 sekundi, popularni Žoc je izneo najbitnije detalje o sebi. Kako je rekao, trener je "postao 1991. godine, a sada smo u 2023." (kada je snimana emisija). I od početaka do današnjih dana, košarka se mnogo promenila.

- Ono što volim kod mojih timova je da koiste kvalitet koji imaju i da igraju pametno. Morate da se prilagođavate i da razmišljate o svemu. i po mom mišljenu razliku prave mali detalji - kazao je Obradović koji je sa devet titula prvaka Evrope rekorder.

- Za mene velika šansa je bila da radim sa profesorom Aleksandrom Nikolićem. On je mnogo vodio računa o detaljima, pa i ja verovatno zbog toga, vodim računa o detaljima - objasnio je Obradović, a zatim "nacrtao" jednu akciju.

Pričao je zatim i o radu sa igračima, posebno na treninzima.

- Veoma je važno kako će tvoji igrači reagovati na treningu, jer je vežba i te kako bitna. Ako dobro treniraš, bićeš dobar i na utakmici. Mrzim treninge kad moj tim nije koncentrisan. Ako vidim da jedan ili dvojica mojih igrača nisu koncentrisani, bolje je da ih stavim na klupu i nastavim sa drugima - između ostalog je rekao Obradović i dodao šta je potrebno da bi se bio trener.

- Morate mnogo da razmišljate, da gledate svoje igrače - kazao je Obradović i nastavio o "prostim stvarima".

- Proste stvari. Šta je košarka uopšte? Svaki dan je šansa da naučiš nešto novo i budeš bolji. Velika je privilegija kada radiš nešto što voliš. I ja volim košarku. I veoma, veoma sam srećan zbog toga, da radim nešto što toliko volim - zaključio je trener crno-belih.

Pogledajte i ceo klip.

Osim Obradovića gosti serijala će biti i Janis Sferopulos, Etore Mesina, Pablo Laso i Šarunas Jasikevičijus.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike