Mateo hvalio Partizan, ima jednog od najboljih, ako ne i najboljeg trenera na svetu! I mi se nekad bijemo za taj cilj, ali to je prošlost!

21.03.2024

23:00

0

Autor: P.K.

Kraljevski klub imao jednog čudesnog igrača u svojim redovima

Mateo hvalio Partizan, ima jednog od najboljih, ako ne i najboljeg trenera na svetu! I mi se nekad bijemo za taj cilj, ali to je prošlost!
Copyright MN Press

Košarkaši Reala su pobedili Partizan u Beogradu i tako potvrdili prvo mesto na tabeli Evrolige. Razlika je bila 12 poena razlike, 88:76, a posle pobede u "Areni" pred novinare je izašao i Ćus Mateo trener "kraljevskog kluba" i branioca titule.

- Bila je jako teška utakmica jer znamo da Partizan hoće u plej-of. Probali smo da igramo što bolje, imali smo malio izgubljenih lopti i to je dobro… Bili smo konzistentni i uspeli smo da prelomimo utakmicu zahvaljujući čudesnom Mariju (Hezonji) u ključnim trenucima.

Ceo tim je uradio sjajan posao, svi, čak i oni koji su igrali dva minuta. Nekad neki moji igrači igraju malo više, nekad manje, ali svi su nesebični za tim i svi rade sve za tim i tim je najvažniji, da ostanu zajedno. To je nešto što me čini ponosnim - kazao je Mateo.

Šta je bio ključ?

- Četiri izgubljene lopte. Uspeli smo da imamo 23 asistencije i samo četiri izgubljene. Delili smo loptu, a nismo je gubili. Tako se prave šutevi.

Kako komentarišete atmosferu?

- Navijači Partizana su uvek jako važni za Partizan. Do večeras samo tri poraza kod kuće, tu uvek dobro igraju. Navijači su čudesni kako ih guraju i hrabre, ova atmosfera je sjajna. Kako vaša zemlja oseća košarku i diše košarku.

A kako igru Partizana?

- Naravno da su pod pritiskom, naravno da žele da ispune svoje ciljeve pred sezone. Ulazak u plej-of je prvi korak. Igrali su pod većim pritiskom od nas, naravno. Ne znam šta će biti u plej-ofu. Ovo je najteže takmičenje na svetu. A plej-of je najteži deo sezone. Toliko mnogo različitih situacija koje treba da kontrolišete. Ne znam šta će se desiti u plej-ofu. Nije lako igrati protiv Partizana, pogotovo kod kuće i imaju jednog od najboljih, ako ne i najboljeg trenera na svetu.

MN Press
 

Posle prošlogodišnje serije, Real je postao verovatno najomraženiji protivnik Partizana. Da li vi to osećate i da li je to možda dodatna motivacija za vas?

- Partizan ima veliku istoriju dobre košarke. Prošle godine je bio poseban trenutak, nešto što niko ne može da zaboravi, ali nadam se da će vremenom, svi razmišljati ubuduće, stalno mislim da je prošlost - prošlost. Treba da mislimo o budućnosti. Želim Partizanu i njegovim navijačima da dođu do plej-ofa. Ovo je košarka, svi je vole, mi je volimo i ponekad se bijemo za taj cilj, ali to će biti jednom u prošlosti - zaključio je Mateo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike