Jedva čekam da osetim Grobare: Izuzetno poštujem košarkaše Partizana!

19.03.2024

12:12

0

Jedan od najboljih igrača Baskonije smatra da su crno-beli izuzetno kvalitetna ekipa

Jedva čekam da osetim Grobare: Izuzetno poštujem košarkaše Partizana!
Ledej, Naneli i Panter (sleva) - Copyright MN Press

Košarkaše Partizana večeras (20.30) očekuje izuzetno važn okršaj protiv Baskonije u 30. kolu Evrolige, a jedino trijumf crno-bele održava u igri za plasman plej-in.

Čima Moneke, važna karika u ekipi tima iz Španije se osvrnuo o narednom protivniku, napominjući da izuzetno ceni igrače koje sa klupe predvodi Željko Obradović.

- Veliko poštovanje imam prema košarkaima Partizana, pre svih to je Kevin Panetr, tu su još Aleksa Avramović, Zek Ledej, Bruno Kaboklo, igrao sam sa njim pre tri godine, i već tada samk govorio da ima potencijal za Evroligu, čak i za NBA - istakao je Moneke.  

Nigerjski košarkaš ističe da je veoma teško igrati u Areni prede Grobarima, koji prave neverovatnu atmosferu.

- Tri puta kada smo igrali sa srpskim timovima, bilo je ludo i uvek je bilo slobodnih bacanja u koja sam ja bio uključen. Mislim da će se nešto desiti na kraju utakmice. Znam da će biti sjajna utakmica, nikad nisam igrao protiv Partizana u njihovoj hali. Jedva sam čekao to. Znam da će biti težak meč. Ne verujem da jedan tim ima veći pritisak. Kada izađeš da igraš pred takvom publikom to im daje energiju i teško je bilo kom timu da pobedi.

Čime Moneke se osvrnuo na pisanje da je prošlog leta trebalo da potiše za Crvenu zvezdu.

- Ako je to istina, ta ponuda nikada nije došla do mene. Nikad nisam dobio zvaničnu ponudu od bilo kog drugog tima osim Baskonije. Mnogo je razgovora pre nego što ponuda stigne do igrača i takođe ću reći ovo - zaključio je Moneke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike