Partizan dobio sjajnu evroligašku vest – Asvel pobedio za Valjak!

15.03.2024

22:05

0

Autor: A. Š.

Crno-beli do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja vodiće veliku borbu za mesto u plej-inu

Partizan dobio sjajnu evroligašku vest – Asvel pobedio za Valjak!
Alen Smailagić i Šejn Larkin - Copyright MN Press

Konačno je Partizan dobio i jednu lepu evroligašku vest. Dva poraza u poslednja dva kola i neki rezultati koji nisu išli naruku crno-belima maksimalno su im zakomplikovali borbu za mesto u plej-inu elitnog takmičenja, ali večeras je Valjak dobio pomoć prijatelja.

Neće biti preterivanje ako se konstatuje da je Asvel pobedio za izabranike Željka Obradovića.

Odavno prežaljeni francuski predstavnik večeras je u svojoj dvorani iznenadio Anadolu Efes i tako nekadašnjeg dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, barem kako stvari trenutno stoje, gurnuo van borbe za poslednje mesto koje ekipe ostavlja u takmičenju i po završetku 34. kola Evrolige – 84:80.

Asvel je vodio bukvalno od prvog do poslednjeg minuta. Efes je celim tokom meča bio u podređenom položaju, a košarkaši istanbulskog kluba počeli su da igraju tek kada im je u početkom završnog kvartala zapretio rezultatski debakl (72:54).

Serijom 11:0 na polovini četvrte četvrtine Anadolu Efes je uspeo da priđe na jednocifren minus, Bubua i Larkin su ga zajedničkim snagama primakli i na minus jedan 28 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, ali im je nadu trojkom ugasio Paris Li.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike