Hrvat na klupi Efesa nahvalio Partizan: Sjajna ekipa, sjajno vođena – i to zna ceo svet!

29.02.2024

23:12

0

Autor: P.K.

Tomislav Mijatović nije odavao utisak previše razočaranog čoveka posle poraza od crno-belih u Areni

Hrvat na klupi Efesa nahvalio Partizan: Sjajna ekipa, sjajno vođena – i to zna ceo svet!
Tomislav Mijatović - Copyright MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su u beogradskoj Areni napravili veliki korak unazad u borbi za mesto u plej-inu Evrolige. U jednom od najvažnijih, a ako u obzir uzmemo momentum i najvažnijem, meču u dosadašnjem delu sezone košarkaši Partizana su pred punim tribinama najveće dvorane na Balkanu zaustavili istanbulski klub, čiji je trener Tomislav Mijatović konferenciju za medije otvorio čestitkama za obe ekipe.

- Velika košarkaška bitka u pravoj košarkaškoj atmosferi. Svi mogu da budu srećni onim šta su videli. Propustili smo šanse za pobedu – kazao je Mijatović pa dodao:

- Kad igrate protiv Partizana kod kuće, ne smete da imate miskomunikaciju pri kraju, nedostatak koncentracije, ali to ne umanjuje velike čestitke mojim igračima. Moramo da nastavimo ovako i da nastavimo da se borimo do kraja za naše igrače. Razmišljamo sada o sledećem protivniku.

Upitan je hrvatski strateg i o šansama njegovog tima u borbi za mesto u plej-inu elitnog takmičenja, kao i o neočekivano lošim rezultatima u Evroligi ove sezone.

- Gledajte, ja sam životni optimista, klasa optimista. Ne bavimo se ovim sportom zbog XY stvari, nego da pobedimo. Ja verujem u naše igrače. Ako gledate našu ekipu ove godine imali smo dosta uspona i padova uzrokovanim raznim stvarima, kao što su povrede. Veseli me što ne prestajemo da se borimo. Igrali smo protiv sjajne ekipe Partizana, koja je sjajno vođena, to zna ceo svet, i to je dobro. Da li moramo bolje? Moramo. Da li smo primili previše? Previše. Dok se igra, mi se nećemo predavati. Čestitke ekipi, čestitke momcima na sjajnom fajtu, ali mi nećemo odustati ni u jednom trenutku.

O atmosferi u Areni nije imao mnogo toga novog da kaže.

- Nisam ja prva osoba u Evropi ili svetu koja će reći da je jako lepo igrati u ovoj atmosferi. Sa sportske strane, motivacija obe ekipe je da pokažu svoj maksimum. Ponavljam, mislim da su obe ekipe to uradile večeras, sa kojim postotkom više protivnik, ali to ne umanjuje fajt i ponos na naše igrače. Ovakve utakmice ti daju za pravo da ideš dalje u borbu i fajt u atmosferama koje su možda manje košarkaškije od ove. Sve je bilo sjajno, ja bih voleo da se osećam super sjajno sa pobedom, ali dobro, treba to zaslužiti. Mi smo Efes, isto kao Partizan ima svoj ponos, imamo i mi dinastiju da branimo. To je obaveza, da se svaku utakmicu dokazujemo ponovo.

Mijatović je dugogodišnji pomoćni trener u Anadolu Efesu, a ulogu prvog stratega dobio je posle rastanka sa Erdemom Džanom. Zasad oročenu do kraja sezone.

- Kada ste 14 godina u jednom klubu, to je vaša kuća. Kad vas glava kuće pita da uradite nešto, onda ne pitate šta, nego radite. U životu sam bio korak po korak i izuzetno sam fokusiran na sledeću utakmicu. A ovo šta ko kada – ovo je pre svega obaveza i čast. Ja to smatram kao čast koju moram maksimalno da opravdam, ne radim to da bih se nekom dokazivao, ne, ispunjavam svoju obavezu kao čovek iz kluba koji pokušava da usmeri našu ekipu na pozitivan ishod ove sezone. Ove druge stvari mi nisu ni na kraj pametni. Verujte mi. Možda zvuči kao neka priča, ali je zaista tako – rekao je Tomislav Mijatović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike