Aleksa priznao da je ekipa nakon poraza u Kupu bila u daunu! Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren sutra! (VIDEO)

28.02.2024

14:08

0

Autor: A. S.

Avramović ne krije i koliko mu znači kada igra za nacionalni tim

Aleksa priznao da je ekipa nakon poraza u Kupu bila u daunu! Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren sutra! (VIDEO)
Aleksa Avramović - Copyright Printscreen/24sedam

Košarkaši Partizana u četvrtak se vraćaju pred svoje navijače, a u beogradsku Arenu stiže Anadolu Efes.

Meč 27. kola Evrolige igraće se od 20.30 sati, a crno-belima je cilj da se vrate na pobednički kolosek, nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Dan uoči susreta sa turskim timom, za medije je govorio Aleksa Avramović.

- Dobili smo određen broj dana slobodno, oni koji nisu igrali za reprezentaciju, rasteretili su se, odmorili mozak i glavu, jer je iza nas bio turbulentan period iza nas. Pogotovo sa tim porazom u finalu Kupa koji smo mnogo želeli. Bili smo malo tako u "daunu" - rekao je najpre Aleksa, pa nastavio:

- Sledi nam utakmica protiv Efesa, jedna od najtalentovanijih napadačkih ekipa u Evropi. Znamo da će sutra opet doći 20.000 ljudi da nas podrži, kao i sada. Na nama je da povećamo agresivnost i pobedimo sve utakmice.

Dotakao se Avramović i reprezentacije, sa kojom je prethodnih dana igrao kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

- Uvek mi je lepo, uvek se ponosno osećam, kao i ostali, kada odemo da predstavljamo našu zemlju, svima nam puno znači. Sada smo se vratili u klubove, fokus je na Efesu, Cedeviti. Svi smo se resetovali, imali smo juče dan odmora.

Avramović dobro pozanje Šejna Larkina i izuzetno ga poštuje.

- Jedan veliki šampion i jedan od momaka koji od mene ima posebno poštovanje. Veliki šampion i sjajan momak. Znamo koliko je dobar i agresivan na oba dela terena, kao i koliko je doneo Efesu u prethodnih par sezona. Svugde je ostavio značajan trag. Ali nije samo on Efes, tu su i ostali igrači, svi igraju vrhunski, svi su jako talentovani. Taj kostur su od tih titula, sem Vase, zadržali.

Na kraju, nije krio da u ekipi vlada velika motivacija.

- Da, izuzetno. Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren sutra. Mi smo imali te utakmice, koje smo u tesnim završnicama gubili. Spremali smo se za Efes, dobro smo trenirali i nadamo se da ćemo sutra pobediti - zaključio je Aleksa Avramović.

Partizan u ovom trenutku na tabeli Evrolige zauzima 11. mesto sa skorom 12 pobeda i 14 poraza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike