Iz Dubaija stigla nova "nepristojna" ponuda! Klubovi AdmiralBet ABA lige dobiće neverovatne privilegije!

12.02.2024

23:49

0

Autor: 24sedam

Da bi sve zaživelo, neophodna je jednoglasna odluka klubova

Iz Dubaija stigla nova "nepristojna" ponuda! Klubovi AdmiralBet ABA lige dobiće neverovatne privilegije!
Košarkaška lopta - Copyright MN Press

Nastavlja se "ofanziva" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na AdmiralBet ABA ligu. Naime, već je napravljen prvi korak, pošto je počeo proces ulaska Falkons akademije u regionalnu o čemu tek treba konačnu odluku da donesu klubovi koji su u statusu vlasnika.

Sada su se pojavile nove informacije.

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Dubai je ponudio 4.500.000 dolara, što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone. Podsetimo, prvobitna ideja bila je da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati tri milona za dve godine, ali je sada računica drugačija, odnosno postoji spremnost da se saradnja ugovori na jednu sezonu više.

Dubai bi za takmičarske 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1.500.000 dolara, a taj novac bio bi iskorišćen da se pokriju troškovi avionskih karata za klubove učesnike, čelnike i sudija AdmiralBet ABA lige tokom putovanja u Persijski zaliv u trogodišnjem periodu.

U ponudi postoji i klauzula po kojoj bi pre isteka saradnje mogao da se produži Dubaijev ostanak u Jadranskoj ligi do pet godina. Naravno, pod uslovom da do konačnog dogovora i potpisivanja sporazuma dođe.

Još iz prvobitnog pisma, koje je iz Dubaija stiglo regionalnim klubovima postojala je ideja da se konačna odluka donese do kraja februara, posle čega bi se u martu pristupilo potpisivanju i razmeni dokumentacije.

Da bi Dubai uopšte mogao da dobije mogućnost ulaska, odluku mora da donese Skupština ABA lige i prema Statutu, samo bi jednoglasna odluka klubova "otvorila vrata".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike