Klub iz Emirata u Evroligi?! Veoma važnom funkcioneru se to ne sviđa - za mene to nema smisla!

20.02.2024

16:07

0

Autor: D. N.

Arapske države su odavno sinonim za ogromna ulaganja u sport

Klub iz Emirata u Evroligi?! Veoma važnom funkcioneru se to ne sviđa - za mene to nema smisla!
Copyright MN Press

Države sa Bliskog istoka već duže vreme su sinonim za velika ulaganja u sport, a u poslednje vreme je aktuelna priča o ulasku klubova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u AdmiralBet ABA ligu, pa i u Evroligu.

Ali se ideji ulaska ekipe iz Dubaija protivi predsednik evropskog ogranka Svetske košarkaške federacije (FIBA) Horhe Garbahosa.

- Ključna reč ovde su "glsasine". Ne vidim nikakvu vrstu predloga ili sporazuma ili bilo čega. Kao predsedniku FIBA Evrope, ne sviđa mi se činjenica da klub sa drugog kontinenta dođe na takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. U principu, za mene to nema smisla - počeo je Garbahosa odgovaranje novinarima na pitanje o klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Evroligi.

- Ako se to eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj novi scenario u Evropi uticati na probleme putovanja igrača i klubova. Iskreno, ne želim da se uvlačim previše u to jer ne znam predlog, ako uopšte postoji konkretan predlog ugovora iz Dubaija. Ali opet, i potpuno otvoreno to kažem, ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi - nastavio je Španac, a prenosi košarkaški portal Basket news.

Garbahosa je rekao da bi takmičenje postalo potpuno drugačije u tom slučaju.

- Naziv takmičenja je Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove iz Azije, to je sasvim druga stvar. Ako se ovo desi, moramo da vidimo da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Mi to ne znamo. Dakle, zato ne želim previše da se bavim time. Ali opet, ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla - zaključio je Garbahosa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike