Srbija druga na svetu, a u Evropi caruje ekipa koja je u Manili doživela debakl! FIBA iznenadila izborom!

20.02.2024

08:29

1

Autor: A. S.

A vrh ne pripada ni Nemcima

Srbija druga na svetu, a u Evropi caruje ekipa koja je u Manili doživela debakl! FIBA iznenadila izborom!
Košarkaška reprezentacija Srbije - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Srbije juče su se okupili u Beogradu pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2025, a FIBA je u međuvremenu izbacila rang listu timova.

Iznenađujuće, ali rang mesta nisu onakva kako bi se očekivalo nakon Svetskog prvenstva u Manili, kada je Nemačka osvojila zlato, a Srbija srebrnu medalju.

Orlovi se nalaze na drugom mestu, dok je na prvoj poziciji Francuska, koja je godinama jedna od najboljih evropskih ekipa, ali je na Mundobasketu u Manili doživela pravi debakl, kada je eliminisana u grupnoj fazi, pa je na kraju zauzela 18. mesto.

Ipak, FIBA ih ceni.

Na trećem mestu je Španija, zatim slede Grčka i Litvanija, pa Italija, a svetski šampion Nemačka se našla tek na sedmoj poziciji! U Top 10 su još Letonija, Češka i Slovenija.

- Svetislav Pešić voli da drži informacije kod sebe. Kada ovo pišemo Srbija još nije objavila spisak igrača za februarski prozor. Ipak, kada se pogleda širi spisak od 24 imena vidimo da postoji razlog za čekanje. Vicešampioni sa Mundobasketa će imati veliki broj imena sa podijuma u Manili. Ako je taj sastav bio dovoljno dobar da bude drugi na svetu trebalo bi da bude dovoljno dobar da bude bolji od Danske ili Gruzije, zar ne? Pošto je to potrebno u ovoj grupi jer Finska ide dalje direktno kao domaćin. A ne moramo ni da govorimo da Srbija ispred sebe ima mnogo veće ciljeve - navodi se u tekstu FIBA

Srbija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvara duelom sa Finskom, koji je na programu u petak, od 20 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike