Dejan Milojević zauvek u srcu! Nikolić je pored njega odrastao, na Kupu pokazao koliko mu znači! (GALERIJA)

19.02.2024

15:15

0

Oštro oko reporterke 24sedam uočilo je divan i dirljiv detalj

Dejan Milojević zauvek u srcu! Nikolić je pored njega odrastao, na Kupu pokazao koliko mu znači! (GALERIJA)
Zoran Nikolić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Još jedan Kup Radivoja Koraća je okončan, do još jedne titule su stigli košarkaši Crvene zvezde, ali, iako šampioni, pažnju i slavu oduzeli su im neki drugi momci.

Nova titula u vitrinama crveno-belih nije ništa novo, ali jeste debi Andreja Kostića, koji će tek biti u centru pažnje i tek podizati titule. Mladom beku je Niš srećan grad. Tu je protekle jeseni podigao titulu Evropskog šampiona, tu je uzeo i prvi seniorski trofej sa klubom, pa istini za volju, niko se neće ljutiti što se o njemu govori za nijansu više od ostalih, iskusnih igrača šampionskog sastava.

U Nišu smo mogli da vidimo i dva sastava koja su načinila iznenađenje, Čačak 94 i Vojvodinu, ali i ekipu Hercegovca, koja je na jug Srbije stigla kao veliko iznenađenje, a onda pokupila sve simpatije. I dok će Hercegovac i Čačak juriti ka KLS-u, Vojvodina ima nešto drugačije ambicije - ABA ligu.

Novosađani su u Nišu pokazali zrelost i čvrstinu. Igrači koji su u nekim timovima bili prekobrojni, okupili su se oko ideje trenera Miloša Isakova Kovačevića i nakon eliminacije Mege, namučili i Partizan. Ima Vojvodina u svom sastavu perspektivne i mlade igrače, ali i igrače koji su u zrelim godinama i prave razliku. Jedan od njih je i Zoran Nikolić, koji je iznenadio košarkašku javnost na Balkanu onog momenta kada je potpisao ugovor sa ekipom sa SPENS-a.

Crnogorski reprezentativac je po odlasku iz Budućnosti igrao u Francuskoj, pa u Igokei, a onda se odlučio za Vojvodinu. Čudan put igrača koji je najbolje partije pružao u Budućnosti i Megi, pod vođstvom Dejana Milojevića, a to nastavlja i u Novom Sadu.

U Nišu je rođeni Nikšićanin bio jedan od zvučnijih imena u timovima koji nisu beogradski večiti rivali, pa su i fotoaparati bili usmereni u smeru igrača koji je protiv Mege bio dobro sačuvan, ali je Partizanu napravio brojne probleme.

Tako je završio i pred objektivom fotoreporterke 24sedam, Katarine Mihajlović, kojoj su za oko zapale njegove patike i natpis - Deki i malo crno srce.

 

Pronašao je Nikolić kako da oda počast čoveku sa kojim je dugo sarađivao i koji je sigurno imao velikog uticaja na njegovu karijeru i život.

Uvek nasmejani trofejni srpski košarkaš, preminuo je 17. januara od posledica srčanog udara, a njegov prerani odlazak izazvao je tugu u životima onih koji su ga poznavali i poštovali kao košarkaša i čoveka. Kroz najbliže će nastaviti da živi lik i delo supruga, oca, brata i sina Dejana Milojevića, kroz košarku će živeti legenda o neustrašivom igraču i treneru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike