Šta smo videli trećeg dana Kupa: Kostiću je Čair taličan, Nikolić je čovek odluke!

17.02.2024

10:33

0

Ako će se posle Niša o nečemu govoriti, biće to senzacije i pojedinci

Šta smo videli trećeg dana Kupa: Kostiću je Čair taličan, Nikolić je čovek odluke!
Košarkaši Vojvodine uoči duela sa Partizanom - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Želeli ili ne, osim okorelih navijača, tokom jučerašnjeg dana verovatno je svako ko voli košarku, bar u jednom trenutku poželeo da u finalu Kupa Radivoja Koraća gleda nekoga ko nisu beogradski večiti rivali ili bar jedan od njih. Nema to veze sa biranjem boja ili bilo kakve pripadnosti. Jednostavno, negde duboko u prirodi čoveka nalazi se želja za podrškom autsajderu i slabijem od ostalih.

To su evidentno trećeg dana Kupa bile ekipe Čačka i Vojvodine, pa su sa tribina imale i dobru podršku.

Čačani su u prvom meču, nakon senzacije u četvrtfinalu, sada zaustavljeni od Zvezde. Aktuelni šampion se malo mučio iako je igrao u kompetnom sastavu, a onda u drugom poluvremenu napravio veliku razliku. Bila je to prava slika i prilika nadmoći jednog tima.

Za crveno-bele je debitovao i mladi Andrej Kostić, 18-godišnji mladi reprezentativac Srbije, kome je Niš očigledno taličan, jer je protekle godine u ovom gradu i toj hali, osvojio trofej šampiona Evrope. Nije samo debitovao, slobodno se može reći da je ukrao šou iskusnijim saigračima ulaskom u poslednjoj deonici i sjajnom rolom. Posle meča nije skidao osmeh sa lica. Pred njim je, ono što se kaže, budućnost.

Možda se za nijansu više šaputalo o potencijalnom iznenađenju Vojvodine. Ne zbog toga što se manje voli Partizan i ne veruje u sastav Željka Obradovića, već jer je novosadski sastav čvršći i konkurentniji. I to su pokazali i sinoć.

Morao je Partizan mnogo da radi i da se ozbiljno oznoji kako bi se plasirao u finale. Nije tu bilo reči o potcenjivanju ili nepoštovanju rivala, jednostavno, Vojvodina je imala svoju noć. Zoran Nikolić je, nakon slabog četvrtfinalnog meča, sinoć bio onaj Zoran Nikolić koga navijači sa Balkana dobro znaju – igrač mnogo većih kvaliteta od KLS-a, ali u službi tima.

Dobro kretanje i pregled igre visokog Nikšićanina u četvrtinu i po, nanelo je problem crno-belima. A onda je Nikolić stigao do treće lične greške, pa je morao na klupu, a Partizan je nekako u tim trenucima, uspeo da prelomi. Da li je do Nikolića ili ko zna čega drugog, zaključite sami, ali je noćas crnogorski centar bio čovek odluke, ali i čovek koji je svirao kraj.

Vratio se u poslednjoj deonici, sudije mu dosudile namernu grešku i to u momentima kada je Vojvodina disala za vratom beogradskom velikanu i negde tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno.

Ostao je još jedan meč, sigurnih 40 minuta igre, na redu su beogradski rivali, još jedan derbi u sezoni, ali ako ćemo o nečemu po povratku iz Niša govoriti to su senzacije i pojedinci koji zaslužuju veću pažnju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike