Kup Radivoja Koraća: Jedna lopta je rešila mnogo, ali ne i sve!

18.02.2024

11:13

0

A Nišlije su i ovog puta položile na ispitu sjajnog gostoprimstva

Kup Radivoja Koraća: Jedna lopta je rešila mnogo, ali ne i sve!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Još jedno izdanje nacionalnog Kupa je okončno, u Nišu ništa novo – Crvena zvezda je uzela prvi trofej u sezoni, odnosno obranila ga, pa u nastavku sezone ima dodatni vetar u leđa.

Poslednji, finalni dan, možda je i najlakše sumirati – neverovatna, velika borba Evroligaša, sjajno navijanje, prepun Čair i okvirno je to – to.

Ali, ako pak krenemo o detaljima, mnogo toga može da se kaže, a najpre da se pohvale navijači oba tima. Tražili su iz oba tima fer i korektno navijanje svojih pristalica, ali i rivalskih, kako bi verovatno jedini derbi u sezoni koji se igra pred publikom obe ekipe, odigran bez incidenata – tako je i bilo. Položili su navijači na ispitu lepog ponašanja i vernosti klubovima, pa su pesmom bodrili svoje igrače.

Ako se pak osvrnemo na igru i šta je to što je rešilo derbi, potrebna je detaljna i nešto duža analiza, ali… Partizan je u lošoj seriji stigao u Niš, protiv Hercegovca su igrali tvrd meč, sa dosta respekta, dok su se protiv Vojvodine propisno namučili. Zvezda je sa druge strane imala dosta problema u četvrtfinalu sa FMP-om, dok su u polufinalu protiv senzacionalnog Čačka bili i više nego ubedljivi. U tom raspoloženju stigli su na derbi, koji je opet rešen na jednu loptu.

Da li je to ona lopta koja je izašla Kevinu Panteru iz koša ili iskliznula iz ruku Alekse Avramovića ili je pak reč o lopti koja je ušla nakon šuta Branka Lazića, analiziraće se do narednog derbija, a možda i nakon njega. Kada se sve sabere i oduzme, u Nišu smo videli jedan pravi derbi  - tvrdu, mušku utakmicu sa dosta kontakata i prekršaja, a opet sa dosta poštovanja rivala. Nije jedna lopta rešila ovaj susret, niti je jedna lopta Žućkovu levicu oduzela crno-belima, ili je dala u ruke crveno-belima, ali ta vrsta analize ostaje stručnjacima.

Kada sumiramo čitav turnir, ne može se podvući crta a da se još jednom ne pomene senzacija Čačka 94, koji je u polufinalu eliminisao Borac i Vojvodina koja je bila bolja od Mege. Možda nije reč o prvoklasnim senzacijama, u tim ekipama ima dovoljno kvaliteta da se govori o nekom većem rezultatu, ali su u Nišu bili bolji od favorita i to ne sme biti zaboravljeno. Takođe, kao najveća senzacija u Niš su stigli košarkaši Hercegovca iz Gajdobre i pobrali sve simpatije kako neutralnog dela publike, tako i onih koji imaju svoje boje, ali poštuju zdrave priče, malih klubova koji su sve samo ne mali.

Dobar za srpsku košarku je i debi Andreja Kostića u prvom timu crveno-belih. 18-godišnji košarkaš je u polufinalu odigrao prve minute i apsolutno opravdao poverenje, ali je i pokazao da mu je Niš taličan, s obzirom da je tu osvojio i zlato sa juniorskom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu.

Četiri dana dobre košarke i vrhunskog navijanja u gradu koji živi za tih nekoliko dana u februaru, kada oduzme slavu i većim događajima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike