Zvezda kreće po odbranu trofeja u kupu, ali zna se šta je u glavi: Ne sme da bude bilo kakvog potcenjivanja!

13.02.2024

17:33

0

Autor: P.K.

Crveno-beli jure i rekord takmičenja, vrlo dobro znaju šta ih čeka u Nišu

Zvezda kreće po odbranu trofeja u kupu, ali zna se šta je u glavi: Ne sme da bude bilo kakvog potcenjivanja!
Branko Lazić i ekipa Crvene zvezde - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde počinju u sredu u Nišu odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća, koji su osvajali u prethodne tri godine. Eventualni četvrti put bi bio rekord u tom takmičenju.

U Zvezdi, međutim, niko ne razmišlja i ne priča o tome, jer je u glavi samo jedna stvar – prvi protivnik.

To je FMP, a osim rivala, Janis Sferopulos je pričao i o timu koji je odabrao za Kup.

- Putujemo u Niš na nacionalni Kup, ali za nas je najvažnija prva utakmica protiv FMP-a. Fokusiramo se samo na tu utakmicu. To je turnir, ali to je nokaut turnir i to dobro znamo. Ako niste spremni da igrate utakmicu po utakmicu, onda će možda doći do iznenađenja, a mi ne želimo da se to desi. Zato se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv FMP. To je tim koji je nedavno promenio trenera. Igraju brže, igraju sa većim entuzijazmom nego ranije, a mi moramo da budemo veoma koncentrisani protiv njih i da igramo našu igru.

Sastav tima…

- Doveli smo tri igrača iz našeg juniorskog tima. Uvek volim da radim sa mladim igračima, gledao njihovu utakmicu i gledao sam neke treninge. Za mene je važno da uvek postoji dobra konekcija sa mlađim timovima, a sigurno je da će nam trebati mlada krv za pehar, ali i za nastavak.

Kapiten Branko Lazić je odigrao "bezbroj" kupova i vrlo dobro zna šta da očekuje u Nišu:

- Pre svega očekujem da odbranimo trofej od prošle godine i da pokažemo da smo spremni za nastavak sezone. Već́ u sredu počinjemo sa odbranom prvog trofeja. Takmičenje je specifično jer sistem eliminacije traje kratko i jednostavno nema mesta greškama. Moramo da uđemo maksimalno u svaku utakmicu i naravno da dođemo do samog kraja i naravno do trofeja.

Luka Mitrović je takođe spreman:

- Vreme je da se borimo za prvi trofej. Kup je specifično takmičenje, nokaut sistem gde jedan poraz može da vas košta trofeja. Idemo korak po korak. FMP je u sredu prvi. Ne želimo nikakva iznenađenja. Motivisani smo i željno očekujemo borbu za taj trofej. Lepo je videti mlade igrače na treningu, donose neku novu energiju. Što se tiče ekipe FMP-a, moram da kažem da igraju znatno bolje od dolaska novog trenera, moramo da budemo oprezni i damo svoj maksimum.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike