Zvezda brani Žućkovu levicu, Partizan je napada, a ostali? Počinje Kup Radivoja Koraća, poslastica za ljubitelje košarke!

14.02.2024

13:27

0

Autor: A. S.

Niški Čair će još jednom biti domaćin spektakla

Zvezda brani Žućkovu levicu, Partizan je napada, a ostali? Počinje Kup Radivoja Koraća, poslastica za ljubitelje košarke!
Trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća - Copyright 24sedam/Anđela Stošić

Februar mesec rezervisan je za kup takmičenja širom košarkaške Evrope. I dok će se najbolje ekipe Španije, Turske, Grčke nadmetati za trofej nacionalnog kupa, u Srbiji će se igrati za Kup Radivoja Koraća - prestižnu Žućkovu levicu.

I ove godine, po 19. put u istoriji, igraće se u niškoj dvorani Čair. Nišlije su se dokazale kao sjajni domaćini, a karte za ovo izdanje Kupa prodate su vrtoglavo brzo. Kup će se održati od 14. do 17. februara, a titulu brani Crvena zvezda.

Učešće i put u Niš obezbedili su timovi koji se nadmeću u regionalnoj, AdmiralBet ABA ligi, Partizan, Crvena zvezda, Mega, Borac i FMP, prvoplasirani tim KLS-a, Vojvodina i finalsiti drugostepenog Kupa, Čačak 94 i Hercegovac iz Gajdobre.

Voljom žreba, prvog dana takmičenja, gledaćemo duel Čačana, a potom i beogradskih rivala, FMP-a i Crvene zvezde, dok će u četvrtak najpre na parket Mega i Vojvodina, a potom i debitant u takmičenjima visokog ranga ekipa Hercegovca i Partizan.

 

 

Četvrtfinalni dueli igraće se u terminima od 17 i 20 sati, dok će polufinalni mečevi, koji će se igrati u petak, igrati od 17 i 21. Večiti derbi je moguć tek u finalu, koje će se pak igrati u subotu od 21 sat.

Crveno-bele koji brane trofej i ove godine predvodi kapiten Branko Lazić, koji ima višegodišnje iskustvo igranja u Čairu.

- Pre svega očekujem da odbranimo trofej od prošle godine i da pokažemo da smo spremni za nastavak sezone. Već́ u sredu počinjemo sa odbranom prvog trofeja. Takmičenje je specifično jer sistem eliminacije traje kratko i jednostavno nema mesta greškama. Moramo da uđemo maksimalno u svaku utakmicu i naravno da dođemo do samog kraja i naravno do trofeja - rekao je Lazić uoči početka Kupa.

Glavni rivali biće im kao i u domaćem i regionalnom šampionatu košarkaši Partizana, a Željko Obradović je zbog poznatog pravila o broju stranaca morao da "precrta" tri imena, a izbor je pao na Bruna Kabokla, Džejlina Smita i Mateuša Ponjitku.

Eventualna iznenađenja su moguća, od duela Čačana se očekuje zanimljiv duel, ali i od Mege i Vojvodine, kada će na parketu biti veliki broj mladih igrača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike