Dubai (još) neće u Evroligu! Bomba iz Grčke: AdmiralBet ABA liga stopirala ulazak Arapa u elitu!

05.02.2024

21:48

0

Ova vest bi mogla da bude od izuzetne važnosti za Partizan i Crvenu zvezdu pred finiš tekuće i za sledeću sezonu

Dubai (još) neće u Evroligu! Bomba iz Grčke: AdmiralBet ABA liga stopirala ulazak Arapa u elitu!
Copyright Profimedia

Iz Grčke stižu velike i važne vesti, pre svega za Partizan i Crvenu zvezdu. Portal „Sport24“ je, pozivajući se na izvore iz Beograda, objavio da je rukovodstvo AdmiralBet ABA lige spustilo rampu na učešće Dubaija u regionalnom takmičenju, što automatski povlači i nemogućnost Arapa da se od naredne sezone nađu u Evroligi.

- Ovakav razvoj događaja menja činjenice i malo je verovatno da će Dubai uspeti da se izbori za mesto u Evroligi naredne sezone. Šanse da se ovo stanje promeni ekstremno su male, iako je do pre nekoliko dana bilo razgovora o planovima i najave nekih velikih transfera – pišu Grci.

Podsetimo, preduslov da se Dubai nađe u elitnom evropskom klupskom košarkaškom takmičenju jeste da se učestvuje u nekom šampionatu. Nacionalnom ili u nekoj evropskoj zemlji.

Na kraju, „Sport24“ ističe da sve ovo ne znači da Dubai neće imati mesto u Evroligi. Naprotiv, ovakav potez čelnika regionalnog takmičenja samo je nakratko odložila neizbežno, preciznije klub iz UAE će se verovatno naći u elitnom takmičenju od sezone 2025/26.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sport24

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike