Drama za plasman na Olimpijske igre: Šta je potrebno da se srpske košarkašice domognu Pariza

11.02.2024

07:22

0

Lavice pobedile Brazila sa 72:65, i odluka pada u poslednjem kolu protiv Australije

Drama za plasman na Olimpijske igre: Šta je potrebno da se srpske košarkašice domognu Pariza
Copyright Fiba.basketball

Košarkašice Srbije posle poraza od Nemačke, uspele su da ostvare trijijumf nad Brazilom sa 72:65 u drugom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu sredinom godine. 

Naše Lavice i pored pobede, nisu obezbedile odlazak na najveću sportsku smotru na svetu i odluka pada u poslednjem trećem kolu gde izabranice Marine Maljković igraju protiv Australije.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće tri od ukupno četiri reprezentacije u grupi, a osim duela Srbije i Australije, u poslednjem kolu se sastaju i Nemačka i Brazil.

Ako u nedelju (21.00) pobede Australiju, za koju utakmica neće imati nikakav takmičarski značaj, Srbija sigurno ide u Pariz.

U slučaju da izgube, košarkašice Srbije će navijati da Nemačka pobedi Brazil, jer će domaća selekcija tako ostati bez pobede i sa tri poraza, pa bi Srbija sa skorom 1-2 otišla na Olimpijske igre.

Matematiku komplikuje scenario u kojem bi Srbija izgubila od Australije, a Brazil pobedio Nemačku. 

Tada bi tri ekipe (Srbija, Brazil i Nemačka) imale skor 1-2 i o putnicima za Pariz odlučivala bi koš razlika u međusobnim duelima te tri selekcije.

U tom slučaju Nemačka mora da pobedi do sedam koševa razlika, što bi tada srpskim košarkašicama omogućilo da odu na OI, ako Brazila trijumfuje sa osam i više koševa, onda je nama otežan posao.

Jedino u slučaju pobede Brazila od 7 razlike može da dođe do neverovatnog kruga gde svi timovi imaju isti skor i istu koš razliku u međusobnim duelima, pa bi onda odlučivao broj postignutih poena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike