Partizan dobija višegodišnju licencu za Evroligu? Savić: Svakog dana pokazujemo da zaslužujemo!

02.02.2024

11:52

0

Autor: A. S.

Crno-beli trenutno igraju na vajld kard, ali svi se nadaju da će to pitanje biti regulisano i za narednu sezonu

Partizan dobija višegodišnju licencu za Evroligu? Savić: Svakog dana pokazujemo da zaslužujemo!
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

Sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan, Zoran Savić, smatra da njegov klub ispunjava kriterijume za višegodišnju A licencu Evrolige.

U aprilu mesecu održaće se važan sastanak nakon kojeg bi trebalo da se zna da li će neko od srpskih klubova postati član ovog takmičenja na duži period.

Savića je o aktuelnoj situaciji govorio za litvanski portal "BasketNews" i tom prilikom istakao da crno-beli ispunjavaju sve uslove za dobijanje A licence.

- Za mene, najvažnije je to što stvaramo nove navijače. Kada sam igrao u Efesu, bilo je dosta mladih. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam zamo 1999. godine i sećam se da sam video puno dece. Pitao sam ljude iz Efesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista deca koja sada kupuju karte - rekao je Savić uz osmeh i konstatovao da na svaku utakmicu Partizana dođe između 600 i 800 mališana.

Donatas Urbonas, koji je vodio ovaj razgovor, ističe da će oba beogradska tima predstaviti jake argumente, kako bi dobili dugoročnu licencu.

- Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari. Ne znamo šta žele da uradimo. Znamo samo za Dubai, ali niko ne zna da li će njihov ulazak da se desi sledeće sezone, ili one tamo - rekao je Savić i dodao:

Rad na finansijama

- Radimo na prodaji dresova, povećali smo to za 100 puta u odnosu na period od pre tri godine. Mislim da možemo da zadržimo sličan budžet svake sezone. Doveli smo 600.000 ljudi u halu prošle sezone. Nemamo dugove, plaćamo plate i porez u isto vreme, a to se nije desilo u Partizanu u poslednjih 20 godina.

- Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar - pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca.

 

Ali, što se odgovora tiče, ništa se ne zna...

- Ne znamo... Ne znamo kakve tačno ideje imaju. Nismo pričali posebno o tome. Trenutno, problem je što klubovi imaju moć. Nije kao pre sedam godina, ili sa Đordijem Bartomeuom. Pokušavaju da donesu najbolje stvari svake godine, a moramo da razmišljamo o periodu od 10 godina. U aprilu, moraju da vide šta žele u budućnosti jer imaju klubove kao što su Partizan, London, Pariz i Dubai. Gde žele da se šire? Košarka je u Srbiji sport broj 1. Ne možemo da izgubimo ovaj region. Novac je svima bitan, ali da imaš novac i istoriju je takođe veoma važno. Mislim da svakog dana pokazujemo da zaslužujemo da ostanemo u Evroligi na duži period - istakao je Savić za BasketNews.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike