Evroliga se neće proširiti, sistem ostaje isti! Direktor takmičenja istakao ključna tržišta, i Dubai je deo pregovora!

01.11.2023

11:17

0

Autor: A. S.

Mnogo je spekulacija i lažnih informacija

Evroliga se neće proširiti, sistem ostaje isti! Direktor takmičenja istakao ključna tržišta, i Dubai je deo pregovora!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tek što je krenula nova sezona Evrolige, a već se govori o narednoj. Generalni direktor takmičenja Paulius Motiejunas je otkrio kako će Evroliga izgledati u narednoj sezoni.

Glasina je mnogo, dosta se govori o proširenju takmičenja, da li će, i ko, dobiti vajld karte, a Litvanac je svima stavio do znanja šta se planira za sezonu 2024/25.

- Ne, trenutno ne idemo na proširenje lige. Ne razmišljamo o tome za idući sezonu - rekao je Motiejunas, pa pojasnio:

- Očigledno je da su za nas London i Pariz ključna tržišta. Uvek smo pričali o tome i to nije tajna. U pitanju je odlična prilika za Evroligu da se tu probije. Ali naše mišljenje je da još nije došlo vreme, da ti klubovi nisu sazreli.

Put London Lajonsa i Pariz Basketbola može biti kroz Evrokup.

- Zaista smo srećni što oba tima igraju u Evrokupu. To je prvi i pravi korak ka ulasku u Evroligu.

Litvanac je negirao glasine da će Pariz dobiti specijalnu pozivnciu za narednu sezonu.

- To nije istina! Postoje mediji koji to tvrde, ali jednostavno nisu u pravu. Ako osvoje Evrokup - da. Biće članovi. U suprotnom - neće. Sve su to lažne informacije. Trenutno samo analiziramo tržišta, gledamo kako ko igra, kakvi uslove ima... Drago nam je i zbog Londona i zbog Pariza, međutim priče od vajld karti za njih nisu tačne, ponavljam - istakao je Motiejunas i podvukao:

- Dakle, iduće sezone proširenja nema, ali ako ga jednom bude, format nećemo menjati. Ključ uspeha leži u sistemu, tako da ne planiramo da ga menjamo.

Takođe, sve češće se pominje i Dubai kao učesnik Evrolige.

- Istina je da smo u razgovorima sa Dubaijem. U toku je pregovarački proces, sve to traje. To je takođe interesantno tržište za nas. Analiziramo ga. Spremni smo da napravimo prezentaciju za sve naše klubove kada se završe ti pregovori. Onda ćemo zajednički odlučiti. Očigledno da je Bliski istok tržište ka kom gleda i NBA lige, fudbal, svi sportovi gledaju na to tržište. Evroliga nije izuzetak - naveo je Litvanac i istakao da problema neće biti:

- Oni mogu da ugoste bilo koga i da naprave vrhunsku organizaciju. Sa druge strane, to je područje koje bismo otključali. Oni su svesni da mogu da pomognu da liga raste, da se razvija i voljni su da budu uključeni u organizaciju, u traženje sponzorstva. Odlična je to prilika za partnerstvo. Ali opet kažem, moramo sve dobro da analiziramo.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike