Bujna mašta Španaca ili najveća košarškaška bomba! Đoković i Pešić dovode Dubai u Evroligu i AdmiralBet ABA ligu!

24.10.2023

20:47

0

Autor: G. F.

U elitu će i Pariz, želja je širenje na velike gradove

Bujna mašta Španaca ili najveća košarškaška bomba! Đoković i Pešić dovode Dubai u Evroligu i AdmiralBet ABA ligu!
Đorđe Đoković i Svetislav Pešić - Copyright T. Stojanović/ATAImages Dušan Milenković/ATAImages

Evroliga više nikada neće biti ista, a isto se može reći i za AdmiralBet ABA ligu, ako se obistini "bomba" koju je servirao španski Encestando.es!

Dva nova tima su želja čelnika elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi - Pariz i nova franšiza koja će se pojaviti sa sedištem u Dubaiju!

 

 

Parižani su trenutno u Evrokupu sa budžetom od preko 9 miliona evra, pišu Španci i dodaju da je davnašnja želja Evrolige da u svom sastavu ima klubove iz velikih gradova. A Pariz je svakako jedan od njih.

Posle Pariza i Dubaija, sledeći je London, a kako se navodi po pitanju Dubaija već su konsultovana četiri kluba, od kojih je jedan iz Španije.

Smetnja je velika udaljenost Dubaija, pa bi neki klubovi morali da lete i po devet sati na utakmice, ali je velika prednost to što će ova franšiza plaćati 50 miliona evra godišnje!

Pišu Španci da postoji i predlog Evrolige da Dubai uđe u i u AdmiralBet ABA ligu, te da igra dva takmičenja, a to bi donelo zavidnu količinu novca za obe lige.

E sad ide ono još zanimljivije za nas. Dubai je, navodno, za trenera izabrao selektora Srbije Svetislava Pešića. Za sve bi "kriv" bio Dejan Kamanjašević čovek koji je bio Pešićev pomoćnik u Đironi pre 18 godina, kao i asistent u Baskoniji nekoliko godina kasnije.

Ono što najviše upada u oči je navod da su srpske veze sa Dubaijem jasne pošto Đorđe Đoković, mlađi brat najboljeg tenisera sveta Novaka, glavni za stvaranje franšize i on lobira za ulazak Dubaija u Evroligu.

Ostaje da se vidi ima li u celoj priči istine ili je neko samo pustio mašti na volju, kao i hoće li se Evroliga proširivati u narednom periodu sa 18 na 20 klubova.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike