Zvezda ide u Podgoricu, Sferopulos sa dve rečenice najavio derbi protiv Budućnosti!

04.02.2024

18:08

0

Autor: A. Š.

Trener crveno-belih bio je prilično kratak pred jedno od najzahtevnijih gostovanja u AdmiralBet ABA ligi

Zvezda ide u Podgoricu, Sferopulos sa dve rečenice najavio derbi protiv Budućnosti!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Iza košarkaša Crvene zvezde je paklenih sedam dana. Počelo je prošle nedelje pobedom u derbiju sa Partizanom, nastavilo se trijumfom protiv Valensije i porazom u duelu sa Barselonom, a završiće se gostovanjem u Podgorici (ponedeljka, 17.00, Arena sport Premium1).

Slavljem u duelu sa najvećim rivalom crveno-beli su napravili možda i odlučujući korak ka obezbeđivanju prednosti domaćeg terena i u finalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige, zbog čega znatno rasterećenije mogu da izađu na parket „Morače“ protiv Budućnosti.

- Igramo protiv rivala i ekipe koja ima svoj kvalitet i očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo da budemo psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke – kratko je u najavi meča poručio trener srpskog prvaka Janis Sferopulos.

Srpski reprezentativac Dejan Davidovac bio je nešto rečitiji od grčkog stratega, ali je poruka bila gotovo identična.

- Očekuje nas veoma teška utakmica. Imali smo vremena da se malo osvežimo nakon izuzetno naporne nedelje u kojoj smo imali derbi i dve evroligaške utakmice. Ekipa Budućnosti samim plasmanom na tabeli i borbom za vrh pokazala je svoj kvalitet i moramo da odgovorimo čvrstom igrom i koncentracijom svih 40 minuta ovog meča – kazao je Davidovac.

Odmah posle utakmice Lazić i drugovi se vraćaju za Beograd gde ih u petak očekuje meč 26. kola Evrolige sa Žalgirisom, dok vikend pre odlaska na Kup imaju zakazan susret sa Zadrom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike