Ni Obradoviću nisu jasne izgubljene lopte Partizana: Strašno bih voleo da mogu da to objasnim, ali ne znam ni ja!

02.02.2024

23:16

2

Autor: P.K.

Istakao je ipak da je ponosan na to kako je tim igrao, a prokomentarisao je i eventualni psihički pad

Ni Obradoviću nisu jasne izgubljene lopte Partizana: Strašno bih voleo da mogu da to objasnim, ali ne znam ni ja!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Pretrpeo je Partizan bolan poraz u Bolonji od Virtusa, iako se činilo da je imao pobedu "u džepu".

Preokrenuo je i poveo posle dvocifrenog minusa, poveo šest razlike, pa to prosuo. Jeste Virtus igrao sjajan presing, ali crno-beli su imali problema sa uvođenjem lopte u igru, čak i kad su na terenu bila četiri niska igrača.

Željko Obradović je sam priznao da ni njemu nije jasno otkud sad taj problem. Pa je na pitanje novinara "zašto se to dešava?", odgovorio:

- Strašno bih voleo kada bih bio u mogućnosti da vam objasnim, ali ne mogu da objasnim ni ja. Četiri mala igrača, protivnik igra presing, najlakše na svetu se uvodi lopta, mi nismo uvodili loptu. Imali smo šest izgubljenih lopti u četvrtoj četvrtini, to je odlučilo utakmicu direktno.

Kako sada igrači ovo da preguraju mentalno i da ne padnu?

- Nema šta da bude psihičkog pada kada igraš utakmicu svaki treći dan, moraš da se spremiš za svaku sledeću utakmicu i da razmišljaš o onome šta je ispred tebe.

Što se tiče opštih utisaka:

- Mislim da je ovo bila sjajna košarkaška utakmica, sa usponima i padovima za oba tima. Vrlo sam ponosan kako je moj tim igrao. Mnogo smo se borili, iako smo imali problema sa nekim igračima, našli smo načina da se vratimo. To je moj utisak. Bili smo u naletu, izgubili smo jeftine lopte zbog agresivnosti Virtusa, iako smo u petorci imali četvoricu spoljnih igrača. To znači da su zaslužili da pobede. Dobar posao mog tima, hoću da se zahvalim našim ljudima koji su došli da nas bodre ovde i za nas je to bilo jako, jako važno.

Italijanski novinari pitali Obradovića o Virtusu i radu Luke Bjankija.

- Mislim da igraju odličnu košarku, Luka radi odličan posao i očigledno je da su tim koji ima mnogo mogućnosti da završi među prva četiri i bori se za "fajnal for". Sledi plej-of u kome je sve moguće, ali igraju sjajnu košarku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike