Obradović je bio tužan i impresioniran: Ovo što se desilo našem Dejanu je glavni utisak, sve ostalo je manje bitno

22.01.2024

21:47

0

Autor: P.K.

Trener Partizana žali zbog Milojevića, baš kao i cela košarkaška zajednica

Obradović je bio tužan i impresioniran: Ovo što se desilo našem Dejanu je glavni utisak, sve ostalo je manje bitno
Željko Obradović - Copyright MN Press

Nikome nije bilo lako tokom meča u Areni, a ni posle njega nije bilo ni malo veselo. Partizan je bio ubedljiv protiv Mege, ali je meč ipak obeležilo sećanje na Dejana Milojevića.

Oproštaj tačnije, jer mnogi nisu ni shvatili da više nema verovatno najomiljenije ličnosti srpske košarke. 

Arena je bila prepuna, navijači su mu dugo skandirali ime, nije bilo muzike sa razglasa... Na kraju je jedan Milojevićev tim pobedio drugi. I Željku Obradoviću je to bio glavni utisak.

- Naravno, glavna impresija je ovo što se desilo našem Dejanu. Mnogo je tužno i žalosno. Ne bih da ponavljam sve ono što se o Dejanu zna kakav je trener i čovek bio. Negde, ono što su navijači večeras priredili pokazuje kakav je bio. Naša najveća poseta u ABA ligi, zahvaljujući njemu i njemu u čast. Navijači su pokazali koliko ga vole. Sve ostalo mislim da je manje važno.

Novinare je zanimalo šta Obradović misli o inicijativi da južna tribina Arene ponese ime Dejana Milojevića:

- Svaka inicijativa koja ide u smislu obeležavanja imena Dejana Milojevića je dobro došla. Sad, kako i šta, to je pitanje, ali uvek će imati moju podršku.

Partizan je večeras prvi put bio kompletan posle dugo vremena.

- Da. Vratili smo se iz Atine i odradili jedan trening, gde konačno nismo imali probleme. Treba reći i da je Naneli krenuo na put s temperaturom, ali je želeo da pomogne timu. Imao je temperaturu kao i neki članovi stručnog štaba što su bolesni, kao i neki moji prijatelji. Izgleda da je zavladao neki virus. Šta drugo reći, osim da se čuvamo. Nadam se da ćemo nastaviti tako.

Obradović je upitan da podeli neko lično sećanje na Dejana Milojevića…

- Ove majice koje su svi  on je bio najveći borac, najsrčaniji igrač sa kojim sam sarađivao. Svi znaju Dejana po širokom osmehu. Svi znaju kakva je ljudina bio. Mislim da nije bilo čoveka koji nije voleo da bude u društvu Dejana Milojevića, od saigrača, do trenera, ljudi koji prate košarku, njegovih prijatelja, pa i navijača. Ono što su navijači Partizana večeras priredili pokazuje da su svesni kakav je čovek bio i sa kojom energijom i željom je igrao u Partizanu i ne samo Partizanu. I posle, kada je krenuo da se bavi trenerskim poslom. Dokle je stigao i ko zna šta ga je lepo čekalo. Nažalost, desilo se šta se desilo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike