Lesor spreman za još jedan sudar sa Partizanom: Biće emotivno, ali ne kao u Beogradu, megafon je simbol moje konekcije sa navijačima!

19.01.2024

10:53

0

Autor: A. S.

Neće biti lako ni večeras

Lesor spreman za još jedan sudar sa Partizanom: Biće emotivno, ali ne kao u Beogradu, megafon je simbol moje konekcije sa navijačima!
Matijas Lesor - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana u meču 22. kola Evrolige gostuju ekipi Panatinaikosa, a meč koji će se igrati u OAKA areni na programu je večeras, od 20.15. Biće to još jedan od duela pun emocija, s obzirom da se Željko Obradović vraća na parket gde je načinio ogroman uspeh i osvojio pet evropskih titula, a neće biti lako ni zbog Janisa Papapetrua i Matijasa Lesora.

I na gostovanju u Beogradu je bilo sve puno emocija, naročito za Lesora, kome je to bio prvi okršaj protiv Partizana,čiji dres je nosio tokom prošle sezone.

- Biće zanimljivo i emotivno, ali ne kao što je bilo u Beogradu. Onaj dan nikada neću zaboraviti. Toliko ljubavi, poštovanja. Znaju svi u Partizanu šta osećam prema klubu, šta osećam prema navijačima. To je konekcija koje se ne može prekinuti - rekao je Francuz, pa se mislima vratio na meč koji je odigran 30. novembra:

- Čitav taj dan je nezaboravan. Prvo rođendan mog sina koji smo proslavili u Beogradu. Čitava ekipa se pojavila i već sam tada bio emotivan. Kasnije sam pokušao da se smirim, rekao sam sebi da ne treba ništa da očekujem. Da budem fokusiran na utakmicu, ali onda se dogodio taj momenat sa publikom, onda i poklon. Evo dok pričamo, megafon je ispred mene i odmah sam se naježio. To je simbol moje konekcije sa navijačima.

Lesor je za kratko vreme osvojio navijače crno-belih, a ta ljubav bila je uzajamna i još uvek traje. Francuz prati crno-bele, jer kako navodi, tu su sada njegova braća.

- Baš sam sa Janijem (Joanis Papapetru) pričao, obojica smo gledali duel sa Makabijem. Neverovatno je koliko su mečeva ove sezone uspeli da pobede posle preokreta. Stvarno fascinantno. Tako je bilo i protiv Panatinaikosa. Sećam se razgovora sa saigračima. Rekao sam im, igramo dobro, hala nije eksplodirala, ne smemo da im dozvolimo da razbude publiku jer smo onda gotovi. Tačno se to dogodilo. Kevin je uspeo da raspali sve i videli smo šta je to značilo. Isto se desilo i Makabiju, kada sam video snimak ona dva klinca kako skaču i grle se znao sam da Makabi gubi. Jednostavno to je ta emocija koja budi igrače Partizana i daje im specijalnu snagu.

Na kraju, Lesor se dotakao i rada sa Erginom Atamanom.

- Potpuno je drugačije, baš nije za poređenje - rekao je Francuz, pa nastavio:

- Kada sam došao kod Željka morao sam da se borim za svaki sekund, a to sam isključivo radio odbranom. Svaki minut koji sam dobio kod trenera Obradovića sam dobio zbog zalaganja u odbrani. Naravno ja sam i dalje isti igrač i volim da igram odbranu, ali u Panatinaikos sam došao sa izgrađenim statusom i imenom. Sve sam to uspeo u Partizanu i to nikada neću zaboraviti - zaključio je Matijas Lesor u razgovoru za Mozzart sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike