Klinika "Dušan Ivković" i ove godine u Beogradu! Potvrđen prvi predavač, osvajač Lige šampiona!

17.01.2024

12:42

0

Autor: 24sedam

Prošle seminar okupio 1.300 trenera, od čega 100 iz inostranstva

Klinika "Dušan Ivković" i ove godine u Beogradu! Potvrđen prvi predavač, osvajač Lige šampiona!
Copyright MN Press

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara na svetu, Beogradska košarkaška klinika "Dušan Ivković" biće održan 29. i 30. juna u glavnom gradu Srbije, saopšteno je danas. Beogradska košarkaška klinika biće ove godine održana 23. put.

U saopštenju se navodi da su pripreme za ovaj jedinstven košarkaški događaj uveliko u toku, a od Upravnog odbora Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je organizator ovog seminara, stigla je potvrda o učešću prvog predavača.

- Reč je o izuzetno perspektvnom stručnjaku iz Finske Tuomasu Isalu koji je prošle sezone sa ekipom Bona osvojio FIBA ligu šampiona. Takođe, dva puta je proglašen za najboljeg trenera Nemačke, a 2023. bio je imenovan i za trenera godine u FIBA Ligi šampiona - saopšteno je danas.

Isalo ove sezone sa velikim uspehom vodi ekipu Pariza sa kojom je lider na tabeli Evrokupa sa 13 pobeda i samo jednim porazom.

- Počastvovani smo činjenicom da je Isalo sa velikim zadovoljstvom prihvatio naš poziv. On je mlad ali i veoma cenjen trener u svetskim okvirima i sigurno će imati mnogo toga da pokaže na Klinici. Temeljno se pripremamo za predstojeći seminar za željom da nastavimo da podižemo standard kada je u pitanju edukacija trenera - istakao je sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević i prvi operativac u organizaciji Klinike.

Prošle godine trenerski seminar, koji nosi ime srpskog proslavljenog stručnjaka Dušana Ivkovića, okupio je 1.300 trenera, od čega 100 iz inostranstva.

Među predavačima su bili selektor Nemačke Gordon Herbert, čuveni NBA trener Dvejn Kejsi, strateg Partizana Željko Obradović, kao i selektor Francuske Vensan Kole.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike