Užasne vesti iz Amerike - Dejan Milojević imao srčani udar!

17.01.2024

10:28

0

Autor: P.K.

Hitno je hospitalizovan i nalazi se pod nadzorom lekara

Užasne vesti iz Amerike - Dejan Milojević imao srčani udar!
Dejan Milojević, arhiva - Copyright MN Press

Srpski trener i nekadašnji asistent selektora, Dejan Milojević imao je srčani udar!

To je prvi javio Kurir, pozivajući se na izvore bliske 45-godišnjem treneru.

Blizak prijatelj Dejana Milojevića potvrdio je Kuriru da je košarkaški trener koji radi u Golden stejt Voriorsima kao asistent imao srčani udar. Odmah je prevezen u lokalnu kliniku i lekari su uspeli da ga spasu. Njegovo stanje sada je stabilno - piše ovaj list.

Zvaničnih informacija o njegovom stanju nema. 24sedam je dobio potvrdu da je Milojević hospitalizovan, ali nije uspeo da potvrdi vesti o njegovom stanju.

Milojević je posle trenerske karijere u Srbiji i Crnoj Gori otišao u NBA, gde sada radi kao asistent u Golden Stejt Voriorsima, sa kojima je 2022. osvojio šampionsku titulu.

Milojević je igračku karijeru počeo u beogradskom Beovuku, odakle je prešao u FMP, gde se proslavio sjajnom igrom pod košem, velikom preciznošću i neverovatnom fizičkom snagom.

Posle dve sezone u Železniku, otišao je Budućnost, gde je osvojio duplu krunu i plasirao se u Top 16 Evrolige.

Posle četiri godine u Podgorici došao je u Partizan, gde je bio najbolji igrač ABA lige i nekoliko puta igrač kola u Evroligi. Sa crno-belima osvojio je dve regionalne i dve domaće titule. Posle toga je igrao za Pamesu i Galatasaraj.

Leta 2009. se vratio u Partizan, ali je pred početak sezone objavio kraj karijere zbog povrede kolena. Imao je tada svega 32 godine.

Samo tri godine kasnije, postao je trener Mege, koju je vodio punih osam sezona. Osvojio je jedan nacionalni kup, imao je pozitivan skor na kraju (173:172), a čak 11 igrača "ružičastih" je za vreme njegovog mandata draftovano u NBA.

Među njima je i najbolji igrač sveta Nikola Jokić, koji je pod "Dekijevom" palicom postao jedan od najboljih igrača u ABA, odakle je otišao u NBA.

U januaru 2021. preuzeo je Budućnost, ali je posle samo pola sezone otišao u NBA.

Bio je asistent Igoru Kokoškovu u reprezentaciji Srbije, a mnogi ljubitelji košarke "pikirali" su ga za sledećeg selekektora "orlova"…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike