Bogdanović i Crvendakić su laureati! KSS proglasio najbolje, podeljena i tri posebna priznanja! (GALERIJA)

09.01.2024

13:55

0

Autor: A. S.

Uspeh sa nacionalnim timom pokazao se odlučujućim

Bogdanović i Crvendakić su laureati! KSS proglasio najbolje, podeljena i tri posebna priznanja! (GALERIJA)
Copyright MN Press

Košarkaški savez Srbije danas je na tradicionalnom okupljanju izabrao najbolje za prethodnu godinu, pa su dodeljena priznanja najboljima, a to je za 2023. godinu kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović i košarkašica Aleksandra Crvendakić.

Aleksandra i Bogdan su dobili najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija, čime su nagrađeni za sve ono što su činili kako u nacionalnom dresu, tako i u klubovima. Bogdanu je ova treća nagrada, dok je Aleksandra osvojila jednu manje.

Bogdanović je ovo priznanje sigurno zaslužio liderstvom u timu koji je osvojio svetsko srebro na šampionatu u Manili. On je dobio više glasova od aktuelnog šampiona NBA lige i najboljeg igrača Denver Nagetsa, Nikole Jokića.

Bek Atlanta Hoksa je dobio 27 glasova, dok je Jokiću pripalo 10. Glasove su dobili i Aleksa Avramović i Boriša Simanić. 

Hvala svima koji su glasali za mene, ja nažalost nisam tu sa nama pa će moja sestra primiti nagradu. Ogromna je čast dobiti nagradu, mi se vidimo i sledeće godine - poručio je Bogdanović iz Atlante.

Crvendakić je došla do drugog priznanja posle 2018. godine. 

- Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene i mojim saigračicama i trenerima koji me guraju da budem sve bolja i bolja sve ove godine. Svojim najbližima koji su mi pružili puno podrške i nadam se da ćemo imati puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara - rekla je Aleksandra.

 

Dodeljene su i specijalne nagrade i to basketaškoj 3x3 selekciji, koja je svetski i evropski prvak, kao i juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja je u NIšu osvojila zlatnu evropsku medalju.

Lekar reprezentacije Srbije Dragan Radovanović dobio je treću, posebnu nagradu, zbog svega što je učinio tokom Svetskog prvenstva u Manili za Borišu Simanića i tako ga spasao potencijalno još opasnijih komplikacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike