Herojska igra Zvezde: Koliko bitna pobeda crveno-belih, razbili Olimpiju Milano!

11.01.2024

22:38

0

Izabranici Janisa Sferopulosa ostvarili važan trijmuf u Evroligi

Herojska igra Zvezde: Koliko bitna pobeda crveno-belih, razbili Olimpiju Milano!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su važnu pobedu protiv Olimpije iz Milana sa 76:62 (23:15, 24:16, 10:16, 19:15) u 21. kolu Evrolige.

Crveno-beli su bez dileme odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone u elitnom takmičenju i na kraju zasluženo stigli do važnog trijumfa.

Posle katastrofalnog meča protiv Asvela, malo ko je očekivao da izabranici Janisa Sferopulosa mogu da odigraju mnogo bolje u Milanu, ali naš predstavnik je pokazao da može da parira najboljim ekipama u Evropi i to su na najbolji mogući način pokazali na teškom gostovanju.

Kakva utakmica crveno-belih, hrabra, ratnička, bez bele zastavice su stigli na sever Italije, i odigrali jedan fantastičan meč, pre svega to se odnosi na prvo poluvreme, koje je bilo briljantno. Domaćini nisu znali šta ih je snašlo, i već tada se naslućivalo da Zvezda može do važne pobede.

Početkom drugog poluvremena, Olimpija je zaigrala mnogo agresivnije, vratila se u meč, ali crveno-beli su uspeli da se odupru i ponovo odu na dvocifrenu razliku.

Jednostavno izabranici Etora Mesine nisu imali rešenje za odličnu igru crveno-belih, kako u odbrani, tako i u napadu i na kraju je Zvezda stigla do devetog trijumfa u Evroligi, čime se ponovo uključila u trku za TOP 8.

Crveno-bele sada očekuje malo lakši raspored, igraju u Beogradu sa Baskonijom, a zatim sa Albom, i sa nove dve pobede sigurno se ozbiljni u trci za plasman među osam najboljih u ovom takmičenju.

Blog uživo:

40. minut - kraj Zvezda pobedila Olimpiju Milano 76:62.

37. minut - Zvezda održava prednost i sve je bliža pobedi u Milanu, čime se ponovo uključila u trku za TOP 8 (68:60).

35. minut - Crveno-beli uzvraćaju udarac, prave seriju od 5:0 i ponovo imaju lepu razliku (64:54). Još jedna lucidna asistencija Tea, a koš postiže Gedraitis. Odmah zatim postiže i neverovatnu trojku, odlična igra iskusnog košarkaša.

34. minut - Zvezda ne može bez drame. Olimpija spustila na minus pet (59:54), nema dileme da nas očekuje izuzetno uzbudljiva završnica. 

32. minut - Nije dobro krenulo za Zvezdu. Domaćini prave mini seriju od 2:0, i ponovo je razlika ispod deset 59:52 za crveno-bele

Počinje poslednja četvrtina:

 

 

30. minut - Zvezda ima plus deset pred početak poslednje četvrtine. Još deset minuta do važnog trijumfa (57:47).

27. minut - Najvažnija je da naš predstavnik održava dvocifremnu razliku. Sve veća nervoza kod domaćih igrača, što crveno-beli treba maksimalno da iskoriste - 52:42.

25. minut - Dobro je, crveno-beli prave seriju od 5:0 i ponovo je dvocifrena prednost Zvezde - 52:40. Sad se lakše diše. 

22. minut - Katarsofalan početak Zvezde u drugom poluvremenu. Olimpija pravi seriju od 9:0, i spušta razliku ispod deset poena (47:40). Koliko smo ovo puta gledali ove sezone kad igraju crveno-beli. Ponovo pad igre u nastavku.

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Fantastično prvo poluvreme Zvezde, a to najbolje pokazuje rezultat, jer na gostovanju u Milanu vode protiv Olimpije sa 47:31. Samo neka ovako nastave.

18. minut - Fantastična igra Zvezde u većem delu prvog poluvremena, igraju muški, srce su ostavili na parketu, iako su se u jednom trenutku povredili Mitrović, Nedović i Tobi (32:17). Najbolji pokazatelj je rezultat u drugoj četvrtini 12:4.

 

 

15. minut - Najvažnije da crveno-beli održavaju dvocifrenu prednost, definitivno Zvezda igra jednu hrabru utakmicu, dok Olimpija ne zna šta im se dešava, dosta igraju konfuzono - 30:17. Velika agresivnost našeg predstavnika u odbrani i to donosi rezultat.

13. minut - Sjajno je Zvezda krenula i u drugoj četvrtini, plus 13 (30:17). Crveno-beli fantastično igraju, i hrabo, domaćinma pokazali da u Milano nisu došli sa belom zastavicom. Odlična rola Tea, postigao je pet poena.  

Početak druge četvrtine:

Kraj prve četvrtine: Zvezda vodi sa 23:15. Neverovatnih prvih deset minuta, iako su crveno-beli imali sa povredama, povredili se Nedović, Mitrovi i Tobi, izabranici Janisa Sferopulosa imaju plus 23:15. Hrabra Zvezda.

10. minut - Iako Zvezda ima problema sa povređenim igračima, crveno-beli prave seriju od 6:0, pogađaju dve trojke i imaju prednost od 20:15. 

Ovo je neverovatno, I Nedović ima problema. Izgubio je dah. Mora i on da izađe sa parketa, traži da legne. Odmah zatim nezgodno je pao i Tobi, i on mora van terena. Definitivno ratnička četvrtina.

U, ovo nije dobro, Mitrović, tek što se vratio na teren, ponovo je dobio udarac. Ovaj put glavama su se sudarili Hajns i Luka. nadamo se da je sve u redu. Morao je ipak da izađe sa parketa. 

Zvižducima dočekan na parket Miloš Teodosić, i to samo zbog toga što je igrao za Virtus, veliki rivala tima iz Milana. 

6. minut - Malo bolja utakmica u prethodnih šest minuta. Ipak, prednost je sada na strani Olimpije koja ima minimalnu prednost 11:10. I jedni i drugi pokušavaju da sačuvaju energiju za drugo poluvreme.

4. minut - Situacija se ništa nije drstično prmenilo na parketu. Čini se kao da i dalje opipavaju puls i da se još nisu zagrejali. Definitivno, čudna petorka crveno-belih. Evo, i prve izmeme ulazi Hanga, izlazi Lazić. Rezultat je 6:6.

2. minut - Dosta nervozno su obe ekipe krenule meč, sa velikim brojem grešaka, i za dva minuta postignuti su samo dva poena. Zvezda vodi sa 2:0.

Janis Sferopulos je sigurno iznenadio petrokom, da vidimo kako će to da izgleda na parketu. 

Kreće meč:

Petorka: Ilić, Bolomboj, Lazić, Jago, Nedović.

Lepa vest za navijače Zvezde, jer će Luka Mitrović biti spreman za večerašnji duel, posle povrede kolena, koja ga je odvojila od terena nekim period.

Košarkaši Crvene zvezde polako izlaze na parket kako bi se adaptirali na atmosferu u dvorani.

Evroliga najavila meč Olimpije i Crvene zvezde.

Trener Zvezde Janis Sferopulos insistira na tome da moraju da odigraju mnogo bolje protiv Olimpije u Milanu nego što je to bio slučaj u duelu sa Asvelom. 

- Igramo protiv ekipe, koja je pokazala konstantnost u svojim igrama i odbrambeno i napadački. To posebno važi za utakmice koje su igrali kod svoje kuće i na svom terenu. Ono što je osnovno i što moramo je da odigramo znatno bolje i individualnu i timsku odbranu kako bi uopšte došli u priliku da se izborimo za našu šansu - rekao je Sferopulos za sajt Zvezde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike