U Milano, pred Zvezdu, stiglo NBA pojačanje: U Evroligu dolazi posle tri godine među Pistonsima!

10.01.2024

18:25

0

Autor: A. Š.

Rodni Megruder je dugo tražio put do najjače lige na svetu, a sada će imati priliku da debituje u elitnom kontinentalnom takmičenju

U Milano, pred Zvezdu, stiglo NBA pojačanje: U Evroligu dolazi posle tri godine među Pistonsima!
Rodni Mekgruder - Copyright Profimedia

Dan uoči okršaja sa Crvenom zvezdom, milanska Olimpija se pohvalila NBA pojačanjem pošto je ugovor do kraja sezone sa „manekenima“ potpisao Rodni Mekgruder (33, 194 cm).

- Kako ulazimo u odlučujuću fazu sezone odlučili smo da „produžimo“ našu bekovsku liniju sa atletskim igračem koji ima veštine i karakter neophodan da se dobro prilagodi našim potrebama – rekao je generalni direktor Hristos Stavropulos.

Iskusni američki bek tako će, posle sedam sezona u najjačoj ligi na svetu, dobiti priliku da debituje u elitnom takmičenju na Starom kontinentu, ali zanimljivo je da mu ovo neće biti prvi susret sa Evropom.

- Zadovoljstvo je biti deo ovakve istorijske organizacije i igrati za navijače iz ovog lepog grada. Jedva čekam da izađem na teren i borim se za sve pobede koje budemo mogli da ostvarimo. Milane, uzbuđen sam – istakao je Mekgruder.

Novi košarkaš Olimpije je 2013. godine, pošto nije izabran na NBA draftu i posle neuspelog pokušaja da se izbori za ugovor sa Oklahomom, stigao u mađarski Atomeromu Paks gde je imao prosek od 14.4 poena i 5.3 skokova po utakmici.

Vratio se potom u domovinu, pokušao da se izbori za svoje mesto pod suncem u opremi Golden Stejta i Bostona, ali pošto nije uspeo da se domogne najveće scene dve sezone je proveo u Razvojnoj ligi.

Napokon, 2016. godine potpisao je trogodišnji ugovor sa Majamijem u čijem dresu je odigrao 162 utakmice, od kojih je u 112 bio u početnoj petorci, sa 6.7 poena i 3.3 skoka po meču.

Posle Majamija jednu sezonu je proveo u Los Anđeles Klipersima, da bi u prethodne tri godine nosio dres Detroita.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike