Zvezda surova prema Igokei za kraj godine! Delije ponovo videle šta može Topić! (FOTO/VIDEO)

30.12.2023

21:43

0

Autor: D. N.

Crveno-beli su u duel ušli posle evroligaškog poraza

Zvezda surova prema Igokei za kraj godine! Delije ponovo videle šta može Topić! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde kalendarsku godinu završili su kalendarsku godinu ubedljivom pobedom nad Igokeom. Tim Janisa Sferopulosa je u meču 14. kola AdmiralBet ABA lige slavio sa ubedljivih 80:48.

Zvezda je godinu završila sa skorom 13-1, kao lider regionalne lige, dok se Igokea sa učinkom 9-5 nalazi na petom mestu.

Povratnički debi je imao Nikola Topić. Igrao je od samog početka, publika u dvorani "Aleksandar Nikolić" ga je pozdravila aplauzima, mada ga šut nije baš služio. Ubacio je osam, i to u prvom poluvremenu, a za tri ga baš nije htelo. Pokušao je pet puta i nijednom nije pogodio. U samoj završnici je šutirao, ali lopta nije htela u koš. Jedino ga je šut sa linije slobodnih bacanja služio (4/4), a imao je i tri skoka i pet asistencija.

U timu Sferopulosa po poenima se niko posebno nije izdvojio, a najefikasniji je bio Majk Tobi sa 13 poena, koji je dodao i 12 skokova za dabl-dabl. Imao je i četiri skoka, a dvocifreni učinak imao je i Dejan Davidovac. Ubacio je deset poena (2/3 za tri), uz devet skokova. 

Svi su dobili šansu da igraju, mada se u strelce jedino nije upisao kapiten Branko Lazić, a iza pomenutih igrača po učinku je bio Jago (9 p, 1 sk, 5as), mada je Brazilac i nervirao trenera koji je posle njegovih grešaka tražio i tajm-aut. Toliko poena je ubacio i Nemanja Nedović, dok se Miloš Teodosić zaustavio na osam.

Kada je reč o ekipi Vladimira Jovanovića, Mario Nakić je ubacio 12 poena, a jedan manje Džeki Karmajkl. Mada je imao i devet skokova i upravo je on najviše problema zadavao domaćinu. Nekadašnji košarkaš Partizana Dragan Milosavljević je ubacio devet. 

Iako je Zvezda bila bez Bolomboja, Stefana Lazarevića i Luke Mitrovića, dilema o pobedniku nije postojala. Rezultatski neizvesno je bilo samo u uvodnim minutima, a onda je domaćin polako počeo da uvećava prednost. Ona je varirala, padala ponekad i na nešto više od deset poena, mada je bilo jasno da gosti iz Aleksandrovca ne mogu mnogo da urade. Kada god bi se koliko-toliko približili, Grk bi tražio tajm-aut i onda bi se stvari menjale nabolje, po njih.

Na primer, posle trojke Teodosića i novih poena Tobija iz reketa, Zvezda je stekla i 20 poena razlike, pa se u poslednju deonicu ušlo sa 64:44 na semaforu.

I na kraju je bilo plus 32, a konačan rezultat je postavio Dalibor Ilić trojkom. Ukupan učinak bivšeg igrača Igokee bio je pet poena i dva skoka.

Zvezdu odmah posle Nove godine očekuje duplo kolo u Evroligi, gostovanje Fenerbahčeu, pa derbi sa Partizanom na domaćem terenu.

 

Blog uživo

Kraj utakmice!

Četvrta četvrtina 80:48

40. MINUT - Ilić pogađa protiv bivšeg kluba - 80:48.

Topić 0/5 za tri!

38. MINUT - Topić ne pogađa za tri (trenutno 0/4). I Hanga posle nekoliko driblinga ne uspeva da pogodi za tri poena.

37. MINUT - Milosavljević pravi grešku u koracima. Na drugoj strani Hanga za Giedraitisa, koji pokušava za tri poena, ali kratko. Ostaje 77:46.

Nakić ne pogađa za tri iz veoma teške situacije.

36. MINUT - Delalić pokušava polaganje, ali lopta izlazi iz koša. Posle toga i blokada Gilespija,

35. MINUT - Jago ulazi ispod koša, pokušava, ali dobija blokadu od Delalića. Na terenu Ilić i Topić.

33. MINUT - Zvezda vodi i sa 72:44 posle trojke Tobija. Jovanović opet traži tajm-aut.

32. MINUT - Teodosić iza leđa ostavlja Davidovcu koji ne pogađa za tri poena.

31. MINUT - Davidovac nalazi Tobija koji nalazi Teodosića koji lako ubacuje loptu u koš. Na drugoj strani Karmajkl tri sekunde u reketu. 

Onda Giedraitis pogađa za tri poena  - 69:44.

 

Treća četvrtina 64:44

30. MINUT - Jeremić ne pogađa za tri, pa posle toga gube i loptu. Tobi nekako uspeva da pogodio posle ofanzivnog skoka - 64:44.

Bošković ne pogađa za tri, pa onda i Jeremić uz zvuk sirene, ali je i on neprecizan.

29. MINUT - Teodosić umesto Nedovića. Tobi ispod koša, levom rukom, ali ne pogađa. U novom napadu, Teodosić pogađa za tri poena, pa posle 62:44 Jovanović ponovo traži tajm-aut.

28. MINUT - Laki poeni Jošila i serija Igokee od 5:0. Posle greške Jaga, Sferopulos traži tajm-aut. Rezultat je 59:44, a Grk je veoma ljut na svoje igrače.

Ističe napad, Jago za tri ne pogađa, ali Davidovcu se piše ofanzivni skok.

27. MINUT - Jago ide do kraja i dobija dodatno bacanje. Boškovićev prvi faul. Brazilac pogađa sa linije bacanja - 59:37. Za sada najveća prednost.

Gilespi pravi faul nad Atićem. Milosavljević pokušava za tri, ali faul Gilespija, njegov četvrti. Zvižduci zbog odluke sudija. Pogađa Milosavljević sva tri puta - 59:40.

Lazić ne pogađa, ali upisuje skok u napadu i novi napad za Zvezdu.

26. MINUT - TV tajm aut, mada je Jošilo pre toga dobro odigrao odbranu nad Simonovićem i izbio mu loptu.

Lopta ide od ruke do ruke i na kraju zakucava Gilespi.

25. MINUT - Simonović za Tobija koji zakucava i Atić pravi faul. Tobi na liniji bacanja i ne pogađa, pa je rezultat 54:37.

Bošković ne pogađa za tri, pa se za loptu bore Jošilo i Lazić.

24. MINUT - Karmajkl preko celog terena, do Boškovića koji polaže i dobija dodatno bacanje - 49:37.

Nedović pogađa za tri poena - 52:37. Na drugoj strani, Nakić ne uzvraća. Pokušava iz kornera, ali neuspešan.

23. MINUT - Topić iz ugla za tri, ali ne pogađa. Laki poeni Milosavljevića i smanjuje na 49:34.

Sferopulos ponovo traži da se snimak gleda. Lopta je za Zvezdu.

22. MINUT - Pogađa za tri Igokea, ali se proverava da li je šut upućen u pravo vreme. Ipak se priznaju poeni Boškovića, koji je "zakasnio" za veoma malo. Ostaje 47:29.

Zvezdina deveta izgubljena lopta. Na posletku kažnjava Nakić za tri.

21. MINUT - Lazić na parketu. Nakić ne uspeva ni u trećem pokušaju Igokee.

 

Druga četvrtina 47:29

Za sada u Zvezdi, Topić ubacio osam poena, po šest Nedović, Hanga i Jago. U Igokei Karmajkl 11.

20. MINUT - Topić se u pokušaju driblinga kliza i gubi loptu. Ipak, Igokea ne koristi šansu i Tobi je osvaja. Zatim Nedović neuspešan za dva.

Atić na jednu sekundu do kraja ne uspeva.

19. MINUT - Topić faulira Nakića da ne bi lako poentirao. Onda i faul Giedraitisa koji faulra Atića.

Pogađa prvo, ali ne i drugo, ostaje 47:29. Nema nove promene rezultata jer je Nedović promašio za tri iako mu niko nije smetao.

18. MINUT - Milosavljević gubi loptu, do nje dolazi Davidovac, koji nalazi Topića, koga faulira Atić. Ne dozvoljava lake poene.

Topić pogađa oba - 45:28. Teodosić je izašao, ušao Nedović. Topić dalekometno do Davidovca koji lako polaže, za 47:28.

17. MINUT - Teodosić pravi faul (Zvezda je u bonusu) nad Karmajklom. Na drugoj strani, Topić za Teodosića koji iz trka pogađa za tri poena. Novi tajm aut traži Jovanović pošto je prednost 16 poena - 43:27.

16. MINUT - Hanga pravi faul. Milosavljević dobija poneki zvižduk jer je nekada nosio dres Partizana. Jedan od dva - 40:25.

Karmajkl pravi drugu ličnu i Hanga izvodi slobodna bacanja. Nije uspešan i ostaje 40:25. Onda opet Karmajkl. Edin Atić pravi faul i lopta za Zvezdu. Topić izvodi, pa kasnije i šutira za tri iz daljine i ne pogađa.

15. MINUT - Hanga razmišlja šta da uradi i pokušava za tri poena i pogašđa - 37:22, ali na drugoj strani Milosavljević ne uspeva da uzvrati.

Karmajkl ispod koša i laki poeni, ali onda Jago daje trojku i sada Zvezda vodi sa 40:24. Ubrzo mesto ustupa Topiću.

14. MINUT - Jago pored Jeremića i pogađa za tri poena - 34:20. Ne uspeva Jeremić za tri poena, u nastavku akcije poentira Karmajkl - 34:22.

13. MINUT - Igokea smanjuje na 31:20. Zbog lošeg početka druge četvrtine Sferopulos traži tajm-aut.

Sferopulos traži da sudije pogledaju snimak. Sporno je da li je Gilespi dirao loptu posle promašaja Davidovca.

12. MINUT - Jago ne pogađa za tri, a onda i gubi loptu u novom napadu. Milosavljević pogađa za tri i i kažnjava - 31:18.

 

Prva četvrtina 31:13

10. MINUT - Faul u napadu Simonovića. Milosavljević ne pogađa sa vrha kapice, ali ipak Karlmajkl staje na liniju bacanja - 28:13 za Zvezdu.

Izgubljena lopta Igokee i Hanga kažnjava trojkom - 31:13.

9. MINUT - Na kraju poeni za Tobija iz odbojke, posle razmene pasova i promašaja Simonovića.

Delalić protiv Simonovića u reketu, ali faul. Učinak je polovičan - 26:11. Ulazi i Teodosić, aplauzi. Prvi poeni za Gilespija, koji ubacuje loptu u koš posle promašaja Topića.

8. MINUT - Na parketu je iskusni Milosavljević, ali njegov pas ne uspeva. Nema novih poena za goste.

Giedraitis pravi faul i sada su oba tima u bonusu.

7. MINUT - Laki poeni Simonovića koga Nakić nije smeo da faulira - 22:10. Ponovo laki poeni Zvezde, sada Topića koji povećava na 24:10.

Trenar Igokee Jovanović traži tajm-aut.

6. MINUT - U strelce se upisuje i Tobi. Nastavlja se brza igra, posle blokiranja Davidovca, i kontre Igokea dolazi do novih poena. Nakić ispod koša smanjuje na 18:10.

TV tajm-aut, pa će onda Nedović na liniju slobodnih bacanja. Novi faul pravi Nakić, a Nedović oba puta pogađa - 20:10.

5. MINUT - Topić je sada na liniji slobodnih bacanja i oba pogađa, za 15:5. Opet odlična odbrana Tobija, koji dodaje Davidovcu koji trči ka košu Igokee. Rampa Karmajkla, ali i udarac u glavu Davidovca. Pogađa samo jedno slobodno bacanje - 16:5.

4. MINUT - Tobi dodaje Giedraitisu koji je sam kao duh. Pogađa za tri i sada je 13:5.

3. MINUT - Tobi se izborio za loptu ispod svog koša, Davidovac u kontri. Pokušava ispod koša, ali samo faul. Staje na liniju bacanja i polovičan učinak reprezentativca Srbije. Vode gosti sa 5:4.

Davidovac sada pogađa za tri poena - 8:5. Onda akciju sa Nedovićem, Topić realizuje polaganjem - 10:5.

2. MINUT - Nedović ne pogađa za tri i ostaje 4:4. Za sada se brzo igra.

1. MINUT - Topićeeva solo akcija, ide na koš i pogađa. O tablu i Zvezda vodi sa 2:0, ali uzvraćaju gosti. U novom napadu Giedratis ne pogađa.

Startna postava crveno-belih je Topić, Nedović, Giedreaitis, Davidovac i Topić.

19.57 - Sferopulos večeras ne računa na Bolomboja, Lazarevića i Mitrovića.

19.54 - U toku je predstavljanje ekipa. Poneki zvižduk za goste.

19.53 - Sudije su Josip Radojković, Denis Hadžić i Marko Mustapić.

19.50 - Navijači pozdravili Nikolu Topića, koji će zabeležiti povratnički debi u dresu Crvene zvezde.

AdmiralBet ABA liga, 14. kolo

Četvrtak:

Cibona - Borac 97:101

Petak:

Krka - FMP 87:89

Studenski centar - Split 91:92

Subota:

Zadar - Budućnost 57:67

Mornar - Partizan 76:98

Crvena zvezda - Igokea 80:48

Nedelja:

Mega - Cedevita Olimpija 12.00

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike