Partizan pobedom završio uspešnu godinu! Raspucani crno-beli se prošetali Barom, debitovao i Smit!

30.12.2023

20:00

0

Autor: G. F.

Mornar se dugo borio, ali nije bio ni blizu iznenađenja

Partizan pobedom završio uspešnu godinu! Raspucani crno-beli se prošetali Barom, debitovao i Smit!
Mornar - Partizan - Copyright ABA liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Košarkaši Partizana savaldali su Mornar u Baru sa 98:76 u utakmici 14. kola AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su opravdali ulogu favorita i trijumfalno završili, kada se sve sagleda, uspešanu 2023. godinu. Razlika u kvalitetu je očigledna i u ovom trenutku prevelika, štose jasno videlo na parketu.

Iskoristio je trener Partizana Željko Obradović ovu utakmicu i da odmori igače koji inače provode najviše vremena na parketu, a ono po čemu će se pamtiti meč u Baru je debi plejmejkera Džejlina Smita. Na parketu je proveo nešto manje od 19 minuta i za to vreme ubacio 11 poena i podelio 6 asistencija. Sigurno je da je meč u Baru bio idealan za nejgov debi jer je imao slobodu da mnogo šutira, pa je tako "odapeo" čak 11 puta za tri poena, a pogodio tri puta.

Najefikasniji u redovima srpskog tima bio je Danilo Anđušić sa 17 poena uz po dve asistencije i ukradene lopte.Tristan Vukčević je ubacio 13 uz 8 skokva, Balša Koprivica 11, uz isti broj uhvaćenih lopti i 2 blokade, a dvocifren je bio i Džejms Naneli sa 10 poena.

U redovima Mornara Luis je postigao 18, a Veders 17 poena uz 9 skokova, a Gavrilović je dodao još 12 koševa.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice i ubedljiva pobeda Partizana.

38. minut - Požrtvovanost Ponjitke i bacanje za loptu nagrađuje Koprivica zakucavanjem. Domaći koriste jedno bacanje, a Smit ubacuje svoju drugu trojku! Jaramaz je u igri umesto Ponjitke, Gavrilović pogađa dva penala. Nova trojka Anđušića, pa Luis takođe pogaša za tri - 90:72.

36. minut - Smit upisuje 4. asistenciju, Anđušić pogađa za tri!, Voler takođe precizan sa distance. Ne koriste crno-beli napad, Luković postiće nove poena, a Obradović traži tajm-aut. Andđušić nije pogodio za tri, a lopta se od Vukčevića odbila u aut. Dobra odbrana srpskog tima - 82:66.

34. minut - Smita pogađa trojku posle šest promašaja! Baš je želeo da je pogodi! Lepa akcije Lukovića i polaganje. Smit ponovo šutira za tri i promašuje. Ponjitka zakucaba u sledećem napadu! Koprivica pravi 4. faul, a Luković pogađa jedan od dva penala - 79:61.

Počela je poslednja četvrtina. Prvi napad imali su crno-beli, nisu ga realizovali. Veders je poentirao, a isto radi i Anđušić na drugoj strani. Posle dobre odbrane Ponjikta pogađa uz faul i upisuje tri poena u tom napadu. Blokada Vukčević, pa blokada Smita, koji dodaje Tristanu za zakucavanje. Tajm-aut za Mornar na samom startu četvrte četvrtine. Nije to donelo ništa dobro, potrošeno je vreme za napad a da domaći nisu uspeli ni da šutbnu na koš - 74:58.

Kraj treće četvrtine - Luković blokira Vukčevića, crno-beli u nastavku dobijaju faul. Koprivica pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Anđušić krade loptu, Luis ga zaustavlja faulom. I posle toga ima kontakta, pa sudije gledaju da li ima materijala za nesportski faul. Dugo su "većali" pa odlučili da je faul bio nesportske prirode. Anđušić je pogodio oba bacanja, a Koprivica dodao još dva poena na asistenciju Smita. Videli smo i poene Luisa i Ponjitke - 67:56.

28. minut - Veders spušta prednost Partizana na ispod deset poena, a Vukčević je trojkom vraća. Ne koriste domaći napad, Vranješ seče kontru Anđušića, koji pogađa oba puta. Pavićević traži tajm-aut. Veders pogađa uz faul, pa dodaje još jedan poen. Odmah crno-beli gube loptu, domaći koriste kontru - 60:52.

26. minut - Drugi faul Koprivice, Vranješ pogađa dva bacanja, a posle neiskorišćenog napada Partizana Veders zakucava. Nije pogodio Anđušić za tri, ali je Koprivica izborio novi napad za Partizan. Nisu ga crno-beli iskoristili, ali su odigrali odličnu odbranu - 55:45.

24. minut - "Luda" trojka Starovlaha za tri poena! Uzima isti šut i Anđušić i pogađa, a precizan je i Martin na drugoj strani. Koprivica vezuje 4 poena u dva napada. Gavrilović koristi dva bacanja, a Nanelija menja Ponjitka - 55:42.

22. minut - Dobra akcija Mornara koju Veders završava zakucavanjem. Naneli se provukao kroz odbranu rivala i pogodio. Pored njega na parketu su Jaramaz, Anđuđić, Vukčević i Koprivica. Kradu cr4no-beli loptu, Jaramaz ne pogađa za tri, ali Vukčević hvata loptu. Novi napad crno-belih poenima završava Anđušić - 48:34.

Počela je treća četvrtina. 

 

 

Sigurna igra crno-belih u prvom delu susreta uz 7 pogođenih trojki i 10 upisanih asistencija. Partizan se na društvenim mrežama pohvalio i podrškom koju ima u hali Topolica u Baru.

 

 

Završena je druga četvrtina - Nisu domaći iskoristili još jedan napad, baš kao ni plejmejker Partizana još jedan šut za tri poena. Smitu je stalo da pogodi, ali u dosadašnjem delu susreta nema uspeha. Pokazao je zato u odbrani da može da čuva i centra, a u napadu je Kaminski siguran pod košem. Naneli nije pogodio, ali su Kaminski i Kaboklo to popravili - 44:32!

18. minut - Sada je Luis vezao dva promašaja za tri u istom napadu, a Naneli ubacio trojku! Smit je ponovo u igri, promašio je još jednom za tri, ali pogodio za dva! To su njegovi prvi poeni u crno.belom dresu - 40:32.

16. minut - Naneli siguran iz reketa, Luis zakucava na drugoj strani. Istom merom uzvraća Koprivica! Luis sada pogađa trojku na samom isteku napada. Odmorio je Kaboklo i ponovo je u igri umesto Koprivice. Panter nije pogodio, a Luis još jednom pogađa trojku. Tajm-aut uzima Obradović - 35:32.

14. minut - Dobar blok Kaminskog novom trojkom nagrađuje Naneli. Koprivica beleži prviu blokadu,a Luis u novom napadu postiže trojku. Kaminski i Naneli dobro kombinuju, ali centar pravi korake. I on ide na odmor, u igri je Vukčević.Panter seče napad Mornara, a Martin ga zaustavlja faulom. Dobra akcija i trojka Pantera - 31:24.

12. minut - Odličnom odbranom počeli su gosti drugi deo igre. Kaminski postiže trojku, istom merom vraća Martin. Koprivica je zamenio Kabokla, nakon faula nad Brazilcem - 21:25.

Kraj prve četvrtine - Nova blokada Kabokla, pa zakucavanje Kaminskog. Jaramaz je fauliran na svojoj polovini terena i iskoristio jedno od dva bacanja. Zamenjen je igrač Partizana, vratio se Doužer na parket. Posle faula Kaminskog Gavrilović siguran sa penala. Smit je promašio svoje prve šutere za tri poena i otišao da odmori. Poslednju odbranu crno-beli su odigrali sa Panterom u ekipi - 22:18 za Partizan, posle prvih 10 minuta!

8. minut - Predugo traje period bez poena Partizana, puna tri i po minuta, pa trener Željko Obradović traži tajm-aut. Oko 3.000 navijača pozdravlja i legendu našeg rukoemta Veselina Vujovića. Odmah crno-beli daju loptu rivalu, a Vranješ pogađa trojku za prvo vođstvo rivala. Debituje za Partizan Smit i upisuje asistenciju Kaminskom. Kabolko blokira rivala, a Jaramaz pogađa za 19:16!

6. minut - Još jedan kiks u napadu Partizana Mari kažnjava u kontri. Još jednom crno-beli ne koriste napad, a na drugojs trani Veders posle faula pogađa dva slobodna bacanja.Jaramaz i Kaminski su u igri umesto Ponjitke i Vukčevića. Izašli su i Panter i Kaboklo, a na parketu su Naneli i Koprivica. Novi napad koji Partizan nije iskoristio, Mari pogađa i gotovo potpuno topi prednost rivala - 11:15.

4. minut - Pi Džej Doužer se upisao, a posle dobre odbrane i Mateuš Ponjitka. Opet čvrsti gosti u defanzivi i to novom trojkom nagrađuje Tristan Vukčević. Vranješ polaže loptu u koš u kontri, Doužer ne uspeva, a Pojnitka faulom sprečava još jednu kontru domaćih - 15:4.

2.minut - Prve poene, trojku, na utakmici postigao je kapiten Partizana Kevin Panter. Novu trojku dodao je Bruno Kaboklo, koji je potom na dobru asistenciju Doužera dodao još dva poena. Prve poene za domaći tim postigao je Markus Veders - 8:2 za crno-bele.

Utakmica je počela!

 

 

17.55 - Prva petorka Partizana je Doužer, Panter, Ponjitka, Kaboklo i Vukčević. Meč za Mornar počinju Marej, Veders, Starovlah, Vranješ i Luković.

17.47 -  U rosteru crno-belh je i poslednje pojačanje Džejlin Smit. Zek Ledej, Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović nisu u timu.

 

 

17.40 - Divan gest Danila Anđušića koji je jednom navijaču poklonio potpisan dres pred početak utakmice-

16.30 - Trener Partizana naglasio je šta misli o današnjem rivalu:

- Nova utakmica u ABA ligi, uz veliko poštovanje protivnika koji je u prethodnim godinama radimo neke mnogo lepe stvari u regionalnoj košarci. Nadam se da će uspeti da tako i nastave. Pokušaćemo da uz maskimalnu koncentraciju odigramo dobru utakmicu.

 

 

16.20 - Trener Mornara Mihailo Pavićević na veoma zanimljiv način najavio je susret sa crno-belima:

- Ogromna je čast da naš mali klub iz godine u godinu dovodi takvo veliko košarkaško ime kao što je Partizan. Ovo je praznik košarke za ne samo Bar, nego i za cijelu zemlju. Tako da su se poklopila dva velika praznika: Nova godina i dolazak Partizana. Što se same utakmice tiče, nemam šta puno da kažem - igramo protiv šampiona i jedne od najboljih ekipa u celoj Evroligi. Nadam se samo da će moji igrači uživati u ovom meču.

16.10 - Utakmicu 14. kola AdmiralBet ABA lige vodiće sudijska trojka u sastavu: Radoš Savović, Tomislav Vovk i Tomislav Stapić.

AdmiralBet ABA liga, 14. kolo

Četvrtak:

Cibona - Borac 97:101

Petak:

Krka - FMP 87:89

Studentski centar - Split 91:92

Subota:

Zadar - Budućnost 16.00

Mornar - Partizan 18.00

Crvena zvezda - Igokea 20.00

Nedelja:

Mega - Cedevita 12.00

Standings provided by Sofascore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike