Sferopulos kratak posle pobede u Podgorici: U poslednjoj četvrtini smo pokazali kvalitet!

17.12.2023

20:02

0

Autor: A. Š.

Strateg Crvene zvezde zadovoljan je trijumfom u gostima protiv Studentskog centra

Sferopulos kratak posle pobede u Podgorici: U poslednjoj četvrtini smo pokazali kvalitet!
Janis Sferopulos - Copyright AdmiralBet ABA liga/Studentski centar/Filip Roganović

Odradila je Crvena zvezda nedeljni posao u Podgorici i već misli usmerila ka duplom kolu Evrolige naredne sedmice. Na gostovanju protiv Studentskog centra crveno-belima je bila dovoljna jedna dobra četvrtina da upišu 11. regionalni trijumf ove sezone, posle kojeg je trener srpskog prvaka Janis Sferopulos bio veoma kratak.

- Igrali smo protiv jako dobrog tima. Ekipe koja je ovde posebno dobra, teško je igrati ovde sa njima. Dobro su organizovani na terenu, hoću da čestitam igračima na koncentraciji i naporu koji su uložili. U poslednjem kvartalu smo pokazali kvalitet, igrali pametno. Načinom na koji smo igrali na kraju smo zaslužili da pobedimo - rekao je Sferopulos.

Znatno opširniji bio je strateg doomaćeg tima Dejan Jakara.

- Prvo moram da čestitam Zvezdi na pobedi potpuno zasluženoj. Mi smo odigrali dobar meč, jedino na kraju su nas ova tri minuta bez fokusa koštali. Izgleda na kraju da je utakmica bila dosta laganija. Rezultat je takav kakav je utakmica pokazala. Treba raditi na nekim detaljima, ja ne mogu ceo meč da skačem, ostao sam bez glasa, ali do pola poslednje četvrtine smo uradili sve što je trebalo. Na kraju umor i iskustvo jačih utakmica, nismo mogli da pariramo – kazao je Jakara i uporedio večerašnji meč sa nedavnim duelom njegovog tima protiv Partizana.

- Ova utakmica je bila takva. Protiv Partizana smo u prvoj četvrtini igrali i naučili da branimo, jesam zadovoljan, teško je kada ekipa kakva je Zvezda stalno menja, samo dolaze novi igrači. Mi kada gledamo sa trenerima, sve razumemo, ali igračima je dosta teže. Moram da čestitam Zvezdi za celu utakmicu.

Jakara je naglasio da njegovoj ekipi nedostajalo malo koncentracije.

- Možda je malo lakše, jer je prva petorka Zvezde bila defanzivno orijentisana sa Hangom koji se vratio. Partizan je igrao sa tri visoka igrača. Ne mogu da im zamerim ništa za Partizan, koji ima jako dobar napad. Malo fokusa samo da je bilo više, možda bi ova utakmica otišla u drugom smeru – kazao je Jakara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike