Zvezda sa Hangom u timu slomila i Studente! Crveno-beli se malo kockali, pa ubedljivo slavili u Morači! (VIDEO)

17.12.2023

18:50

0

Autor: G. F.

Srpski tim je opravdao ulogu favorita u 12. kolu regionalnog takmičenja

Zvezda sa Hangom u timu slomila i Studente! Crveno-beli se malo kockali, pa ubedljivo slavili u Morači! (VIDEO)
Adam Hanga na meču sa Studentskim centrom - Copyright AdmiralBet ABA liga/Studentski centar/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti Studentski centar u Podgorici, nastavivši tako odličnu seriju u AdmiralBet ABA ligi. Crveno-beli su u Morači, na povratku Adama Hange u tim, savladali Podgoričane i sačuvali lidersku poziciju na Jadranu - 91:77.

Verovatno se niko u taboru srpskog šampiona neće osvrtati na način na koji je izvojevana 11. pobeda na Jadranu ove sezone. Tim pre što ih u narednoj sedmici očekuje veoma izazovno duplo kolo Evrolige i dueli sa madridskim Realom i Makabijem u srpskoj prestonici.

Ono što sve na Malom Kalemegdanu svakako najviše može da raduje jeste povratak u tim mađarskog reprezentativca. Podsetimo, Hange nije bilo na terenu od evroligaškog derbija sa Partizanom, a u uvodnim minutima meča u Morači jasno je moglo da se vidi koliko je iskusni as nedostajao crveno-belima.

Manje više tokom čitavog meča Zvezdini košarkaši su kontrolisali dešavanja na parketu. Ipak, kada god bi pripretili odlepljivanje na osetniju razliku, Studenti su uspevali da pronađu način da ostane u rezultatskom priključku, pa čak i da u finišu treće deonice stignu do vođstva pošto su se prethodno vratili iz dvocifrenog minuta.

Ipak, u završnoj deonici nije bilo nikakve dileme. Stegli su Sferopulosovi igrači odbranu, u napadu je u reketu rivala u potpunosti dominirao Luka Mitrovića, pa se pobeda srpskog prvaka u četvrtom kvartalu nijednog momenta nije dovodila u pitanje.

STUDENTSKI CENTAR: Bogavac 6, Pavlićević 4, Vučeljić, Hadžibegović 13, Baćović, Ivišić, Dokins 12, Drobnjak 17, Drežnjak 8, Kamenjaš 7, Kapusta 3, Mirković 7.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 8 (9 as), Hanga 5, Davidovac 5, Mitrović 20, Lazić 12, Simonović, Nejpir 13, Tobi, Bolomboj 2, Giedraitis 11, Dos Santos 15.

AdmiralBet ABA liga, 12. kolo

Petak:
FMP - Zadar 77:92

Subota:
Cedevita Olimpija - Krka 91:79

Igokea - Cibona 87:91

Borac - Mornar 79:71

Partizan - Budućnost 96:83

Nedelja:
Studentski centar - Crvena zvezda 77:91.

Ponedeljak
Split - Mega 18.00

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Crvena zvezda je pobedila Studentski centar 91:77.

38. MINUT - Na trojku Dokinsa, lakim poenima u reketu odgovara Mitrović - 82:74. Nejpir ubacuje trojku i dovodi Zvezdu na prag pobede. Na isteku 37. minuta crveno-beli vode 85:74. Domaći traže tajm aut, posle kojeg Dokins promašuje šut sa distance. Luka Mitrović dominira u završnici meča, novi laki poeni, pred završna dva minuta meča - 87:74.

36. MINUT - Na polovini četvrte četvrtine Studentski centar prilazi na 76:71 posle poena Drobnjaka, ali na četiri uzastopna poena domaćih na isti način odgovaraju lakim poenima Mitrović i Davidovac - 80:71.

34. MINUT - Više od tri minuta su Studenti bez poena u četvrtoj deonici, a Zvezda posle četiri vezana poena Mitrovića pravi seriju 10:0 i na ulasku u 34. minut odlepljuje se na 73:65. Domaći traže minut odmora, posle kojeg Drežnjak postiže prve poene za Podgoričane u četvrtoj deonici 73:67. Posle trojke Davidovca Zvezda u 34. minutu beži na plus devet - 76:67.

32. MINUT - Trojkom Nejpira je otvorena četvrta deonica, Zvezda ponovo vodi - 66:65. Domaći nisu realizovali prvi napad u nastavku meča, ali Nejpir promašuje šut sa poludistance. Kapusta gubi loptu, što kažnjava Giedraitis sa 2+1 u kontri - 69:65. Nejpir ponovo promašuje sa poludistance posle izgubljene lopte domaćih.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle tajm auta Sferopulosa Mitrović poentira iz ofanzivnog skoka, a potom Kapusta još jednom asistira za novo fenomenalno zakucavanje Dokinsa - 61:61, 29. minut. Mitrović ubacuje dva važna penala za Zvezdu u završnici treće deonice. Studenti u završnici treće deonice sa linije penala prave potpuni preokret - 65:63. Na kraju treće četvrtine Studentsi centar vodi protiv Zvezde 65:63.

28. MINUT - Prerano je Zvezda usporila što su domaći ekspresno kaznili. Serijom 7:0, posle trojke Kapuste i efektnog zakucavanja Dokinsa Studentski centar je u potpunosti istopio prednost Zvezde na dva minuta do kraja treće četvrtine.

26. MINUT - Ekspresno su domaći istopili dvocifreni minus. Posle trojke Drobnjaka prilaze na 53:50. Seriju domaćih 7:0 prekida Jago - 55:50. Novi poeni Jaga iz prodora kojima crveno-beli odbijaju nalet domaćih - 57:50.

24. MINUT - Lazić poenima iz prodora čuva Zvezdi dvocifreno vođstvo - 53:43, 23. minut. Prave domaći mini seriju 4:0 i prilaze na minus šest na isteku 24. minuta - 53:47.

22. MINUT - Drugo poluvreme otvoreno je poenima uz faul i promašenim dodatnim bacanjem Bolomboja. Potom Lazić ubacuje trojku iz ekstranapada Zvezde za prvo dvocifreno vođstvo na meču - 51:41, 12. minut. Hadžibegović prekida mini seriju crveno-belih 5:0.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Drobnjak ubacije dva penala pošto je prethodno Zvezda prokckala napad za dvocifrenu prednost - 46:39. Bolomboj gubi loptu, a potom Dokins sa linije penala smanjuje prednost crveno-belih na 46:41. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi protiv Studentskog centra 46:41.

18. MINUT - Jago ubacuje trojku iz ekstranapada Zvezde, a potom Bolomboj pravi grešku u koracima pri vođstvu crveno-belih 40:34. Na isteku 17. minuta, posle ubačena dva penala Pavlićevića Studenti prilaze na minus četiri 40:36. Imao je domaćin i napad na minus četiri, ali ga nije iskoristio pa je Jago ubacio još jednu trojku za novu najveću prednost Zvezde u dosadašnjem toku meča - 43:36. U završnih 120 sekundi prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Zvezde 46:37 posle trojke Lazića.

16. MINUT - Pet vezanih poena Zvezde trojkom prekida Bogavac, ali na drugoj strani na isti način uzvraća Giedraitis - 37:31, 15. minut. Kamenjaš je polovično precizan sa linije penala, a posle promašene trojke Giedraitisa na isteku napada Drežnjak se izborio za dva penala, uz treći faul litvanskog šutera. Bek Studentskog centra je ubacio oba bacanja - 37:34.

14. MINUT - Posle promašene trojke Bogavca, dva penala ubacuje Giedraitis za, dosad najvećih, plus pet za crveno-bele - 29:24, 13. minut. Na mini seriju Zvezde 5:0 sa četiri uzastopna poena prekidaju domaći. Nejpir odgovara sa 2+1 - 32:28. Dva napada su domaći propustili da realizuju na minus četiri, pa Nejpir sa dva ubačena penala podiže prednost crveno-belih na 34:28.

12. MINUT - Drugi kvartal otvoren je trojkom Giedraitisa, pa promašenim otvorenim šutem Simonovića van linije 6.75 na plus tri za crveno-bele - 24:21. Zadaju Podgoričani malo problema Zvezdi sa ofanzivnim skokom na početku druge deonice. Bogavac sa tri ubačena penala poravnava rezultat - 24:24. Teodosić odgovara sa 2+1 i vraća crveno-belima plus tri na isteku 12. minuta igre - 27:24.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Teodosić poenima sa poludistance poravnava rezultat 19:19. Na kraju prve četvrtine rezultat je izjednačen - 21:21.

8. MINUT - Seriju Podgoričana 5:0 prekida Mitrović. Igra se koš za koš u poslednjih nekoliko napada. Posle 2+1 Jaga, Zvezda vraća minimalnu prednost na svoju stranu - 17:16. Prethodno je Bolomboj sjajno izblokirao Drobnjaka. U završna dva minuta uvodne deonice ulazi se s vođstvom domaćina 19:17 posle trojke Mirkovića.

6. MINUT - Ušli su crveno-beli u ofanzivni mini kontraritam, pa Studenti posle dva ubačena penala Drobnjaka vode 9:4. Posle promašene trojke Lazića, domaćin nije realizovao ni napad iz ekstraposeda, pa ih je u narednom napadu trojkom kaznio Hanga - 9:7. Na trojku Teodosića za vođstvo Zvezde, trojkom uzvraća Dokins, a potom zakucava i Kamenjaš za 14:10 u korist domaćina.

4. MINUT - Hadžibegović je postigao prvih sedam poena za domaćina, koji posle njegove trojke vodi 7:4.

2. MINUT - Sjajna slika za crveno-bele u Morači. Od prvog minuta na terenu je Adam Hanga, a upravo je mađarski reprezentativac postigao i prve poene za Zvezdu na meču. Posle uvodna dva minuta meča rezultat je izjednačen - 4:4.

 

 

15.30 - Kapiten crveno-belih Branko Lazić očekuje težak meč u Podgorici:

- Očekuje nas još jedna utakmica u regionalnoj ligi protiv jako dobro organizovane ekipe koja zna šta radi na terenu. Studentski centar igra svoje mečeve sa mnogo energije na obe strane terena i u odbrani i u napadu. Moramo biti spremni za još jednu tešku utakmicu i na prvom mestu spremni i fokusirani da igramo našu igru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike