Sferopulos otkrio zbog čega Nedović nije igrao protiv Cibone i ima li razloga za brigu!

03.12.2023

22:49

0

Grčki strateg konačno zadovoljan izdanjem svog tima u odbrani, ali insistira na jednoj stvari

Sferopulos otkrio zbog čega Nedović nije igrao protiv Cibone i ima li razloga za brigu!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da je zadovoljan kako su crveno-beli odigrali meč protiv Cibone i dodao da je dobro što je igračima podelio minutažu.

- Imali smo veoma dobru igru i koncentraciju. Defanzivno je bila jedna od najboljih utakmica, pošto smo bili fokusirani. Napadački smo nekada prodali prelako loptu. Nismo bili previše strpljivi, ali je generalno bila dobra utakmica. Bilo je dobro to što smo podelili minutažu igračima. Neki su odmorili, neki su više igrali. Ovako moramo da nastavimo, koncentrisano - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Crvena zvezda je na duelu sa Cibonom igrala bez Nemanje Nedovića.

- Dobro je, imao je mali problem sa povredom kolena. Mogao je da igra, ali nismo hteli da se to pogorša. Ostavili smo ga da se odmori - dodao je trener Crvene zvezde.

Najbolji igrač na meču sa Cibonom bio je Majk Tobi, koji je postigao 23 poena.

- Veoma sam srećan sa Majkom, mora malo da se popravi odbrambeno, ali mora da igra u Evroligi kao što igra u ABA ligi. Imam poverenja u njega – kazao je grčki strateg, istakavši da svaki meč mora da se igra sa visokim nivoom koncentracije.

- Zato što na taj način gradimo svoj mentalitet i dobre navike. Da bismo doveli igru na naredni nivo bitno je da igramo sve vreme jako kvalitetno bez obzira na razliku i protivnika. Moramo da igramo na isti način. Moramo da budemo ozbiljni, profesionalni i to svaki put. Tako ćemo graditi konstantnost, navike i pobednički mentalitet.

Sferopulos je naveo da timovi imaju veliki broj mečeva u jednoj sezoni.

- Ekipa koja ima duži roster je u prednosti, možete nadoknaditi nedostatke i povrede. Svi imaju povrede u toku sezone. Najvažnije je da imate tim koji može da igra i dobija utakmice kada roster nije kompletan. Nakon što se svi vrate onda imate stabilnost performansa. Trenutno gradimo tu stabilnost zato što imamo povrede. Branko Lazić se vratio i drago mi je zbog toga. Još uvek nije u najboljem ritmu, gradi to tokom utakmica i želimo da dovedemo ceo tim do zadovoljavajućeg nivoa igre. To nam je primarni cilj - zaključio je Sferopulos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike