Partizan preslišao Studente! Valjak nastavio da melje na Jadranu! (VIDEO)

11.12.2023

21:49

0

Autor: A. Š.

Crno-beli se u najvećoj dvorani na Balkanu "osvetili" velikom dužniku sa početka sezone

Partizan preslišao Studente! Valjak nastavio da melje na Jadranu! (VIDEO)
Mateuš Ponjitka na meču sa Studentskim centrom - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ušli su u seriju odličnih rezultata, koju su produžili večeras protiv Studentskog centra. Crno-belima je u goste stigao veliki dužnik sa početka sezone, koji im je u Podgorici uzeo trofej Superkupa AdmiralBet ABA lige, što je sigurno bio dodatni motiv izabranicima Željka Obradovića da ostvare što ubedljiviji trijumf - 99:76.

Osim preranog povlačenja ručne u finišu druge i većim delom treće deonice, Željko Obradović može da bude zadovoljan s onim što su prikazali njegovi izabranici. Ipak, najtrofejniji trener Evrope ne može u potpunosti da bude miran, pošto je sredinom treće deonice Ognjen Jaramaz zbog povrede skočnog zgloba parket morao da napusti uz pomoć doktora Mome Jakovljevića i pomoćnog trenera Bogdana Karaičića.

Dominantno su crno-beli ušli u meč. Prva četiri šuta na meču uputili su van linije 6.75 i sva četiri ubacili za početnih 12:0. Od tog momenta prednost Partizana, osim na trenutak početkom četvrtog kvartala, prednost crno-belih nije se spuštala na jednocifren broj. Pratio je Valjak sjajan šut za tri poena tokom celog prvog poluvremena, na čemu su košarkaši regionalnog šampiona u drugoj polovini druge četvrtine izgradili i maksimalnih plus 28 - (49:21, 17. minut).

Mogli su Obradovićevi puleni već tada da stave tačku na meč. Međutim, prerano su, pre svega ofanzivno, povukli ručnu i dozvolili rivalu da se vrati iz nokdauna u kojem su bili celo prvo poluvreme. Došli su do šuta sa distance i gosti u drugom poluvremenu, malo po malo su topili veliku prednost Valjka i početkom poslednjeg kvartala prišli su na "samo" 73:64.

Tada je kontrolu utakmice u svoje ruke uzeo Bruno Kaboklo. Postigao je šest vezanih poena, na koje se sa 2+1 nadovezao Smailagić i za tili čas crno-beli su bili ponovo na bezbednih 82:66, da bi sudbinu Studenata u Areni trojkama zapečatili Panter i Ledej (90:69, 37. minut).

PARTIZAN: Vukčević 6 (6 sk), Ledej 19, Drezgić 2, Koprivica 13 (5 sk), Panter 8, Smailagić 18, Jaramaz, Naneli, Anđušić 7, Doužer 5, Ponitka 8, Kaboklo 13.

STUDENTSKI CENTAR: Bogavac, Pavlićević 5, Vučejlić 2, Hadžibegović 7, Baćović, Ivišić 10, Dokins 11, Drobnjak 8, Drežnjak 14, Kamenjaš 11, Kapusta 3, Mirković 5.

AdmiralBet ABA liga, 11. kolo:

Četvrtak
Cibona – Split 81:73

Petak
Krka – Igokea 80:92
Zadar – Borac 79:80

Subota
Mornar – Cedevita Olimpija 74:86
Budućnost – FMP 82:76

Ponedeljak

Mega – Crvena zvezda 88:98
Partizan – Studentski centar 99:76
Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Partizan je pobedio Studentski centar 99:76!

38. MINUT - Panter ubacuje trojku za osam metara i stavlja tačku na večerašnji meč - 90:69. Ukradenu loptu Doužera asistencijom od tablu u kontri je nagradio Panter - 92:69. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Partizana 93:71.

36. MINUT - Na poene Kabokla sa linije penala (2/2), nadovezao se Smailagić ofanzivnim skokom i poenima uz faul - 2+1, za 82:66 na polovini četvrte deonice. Drežnjak trojkom prekida mini seriju Partizana, ali Smailagić postiže svoj 18. poen večeras. Na isteku 36. minuta crno-beli vode 87:69 posle trojke Ledeja.

34. MINUT - Gosti prave grešku (tri sekunde u reketu), posle čega Kaboklo još jednom zakucava. Trener Studenata traži minut odmora, posle kojeg njegovi igrači nisu uspeli da poentiraju ni iz trećeg ekstranapada. Ponjitka promašuje trojku, posle čega Hadžibegović još jednom ubacuje jedno od dva penala. Kamenjaš je pokupio njegov promašaj, a potom je sa linije penala i on bio polovično precizan - 77:66, 34. minut.  

32. MINUT - Promašenom trojkom Pantera na isteku napdada i poenima Hadžibebegovića otvoren je četvrti period. Posle promašaja Ledeja, lake poene postiže Ivišić. Studentski centar je posle dugo vremena na jednocifrenom minusu, a Obradović ponovo traži ekspresan tajm aut - 73:64. Na isteku 32. minuta Partizan vodi 75:64 posle poena Kabokla.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće deonice Partizan vodi protiv Studentskog centra 73:60.

28. MINUT - Na poene Ledeja, gosti odgovaraju trojkom Doukinsa za prilazak Studenata na minus 12 - 63:51, 27. minut. Nestvarno šta se dešava crno-belima, sada se povredio i Ognjen Jaramaz, koji je uz pomoć doktora Jakovljevića i pomoćnog trenera Karaičića otišao na klupu. Na trojku Smailagića, trojkom odgovara Doukins. Smailagić vuče Valjak, ubacio je novu trojku a potom izvukao i faul u napadu Doukinsa - 69:56. Tom prilikom je američki košarkaš laktom u glavu udario srpskog reprezentativca, koji je odmah otišao na klupu.

26. MINUT - Na polovini treće deonice crno-beli imaju plus 14 posle poena Kamenjaša - 59:45. Kaboklo zakucava na asistenciju Jaramaza. Drobnjak na drugoj strani ubacuje trojku - 61:48.

24. MINUT - Posle skoro tri minuta igre u drugom poluvremenu prve poene za Partizan postiže Koprivica i prekida seriju gostiju 9:0 - 55:41. Na poene Mirkovića sjajnim zakucavanjem odgovara Vukčević. Posle 24 minuta košarke u Areni Partizan vodi protiv Studentskog centra 59:43 posle poena Kabokla.

22. MINUT - Trojkom Doukinsa otvoreno je drugo poluvreme - 53:35. Top prilikom došlo je i do nezgodnog sudara Nanelija i Vukčevića, ali je srećom po crno-bele sve prošlo bez posledica. Posle samo 48 sekundi igre u trećoj deonici Obradović traži tajm aut, pošto su pretohdno gosti poentirali u kontri - 53:37. Jaramaz promašuje trojku, a Kamenjaš lakim poenima produžava seriju Studenata - 53:39.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Mini seriju gostiju 4:0 poenima iz floutera prekida Anđušić - 53:28. Na drugoj strani Drežnjak poentira uz faul, ali promašuje dodatno bacanje - 53:30, 19. minut. Uspeli su gosti u završnici prvog poluvremena da iskoriste mali pad koncentracije i na veliki odmor idu sa minus 21 - 53:32.

18. MINUT - Posle promašene otvorene trojke Vukčevića na plus 26, seriju Partizana 12:0 poenima sa linije penala (1/2) prekida Hadžibegović - 46:21. Svoje prve poene na meču postiže i mladi Savo Drezgić iz slobodnih bacanja (2/2) - 48:21. Koprivica ubacuje jedno od dva penala za najveći plus crno-belih - 49:21. U poslednja dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Partizana 51:27.

16. MINUT - Nestali su košarkaši Studentskog centra sa terena. Koprivica sa četiri vezana poena podiže prednost crno-belih na polovini durge deonice - 46:20. 

14. MINUT - Pavličević poentira sa poludistance, a posle izgubljene lopte Doužera, Partizanov Amerikanac je uspeo da se ispravi iznuđivanjem faula u napadu Pavličevića - 34:20. To kažnjava lakim poenima Vukčević, posle čega trener Studenata traži još jedan minut odmora, posle kojeg gosti nisu poentirali, a Panter i Anđušić ubačenim trojkama podigli prednost Valjka na novi maksimalni plus - 42:20.

12. MINUT - Hadžibegović je polovično precizan sa linije penala na startu druge deonice, a posle faula u napadu Doužera Ivišić zakucava za 31:16 u 11. minutu. Prve poene za crno-bele u nastavku meča postiže Doužer van linije 6.75. Posle 12 minuta košarke u Areni Partizan vodi 34:18.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Više od tri minuta su gosti bez poena, pa crno-beli posle floutera Anđušića stižu do 27:11. Na kraju prve četvrtine Partizan vodi protiv Studentskog centra 31:13 posle poena Vukčevića iz ofanzivnog skoka.

8. MINUT - Posle nekoliko promašenih napada na obe strane, poenterski post prekida Drobnjak prvom trojkom za goste večeras - 21:11, 7. minut. Ponjitka na drugoj strani ubacuje dva penala.  U završna dva minuta prve deonice ulazi se sa vođstvom Partizana 25:11 posle dva ubačena penala Pantera. 

6. MINUT - Mini seriju gostiju 4:0 trojkom prekida Ledej - 17:6. Poenima Smailagića i Ledeja crno-beli dolaze do velikih 21:6. Seriju Partizana 7:0 prekida Kamenjaš.

4. MINUT - Tri minuta su gosti bez poena, a Partizna posle nove trojke Ponjitke dolazi do 12:0. Gosti prekidaju seriju crno-belih poenima Drežnjaka iz prodora. Na isteku 4. minuta igre crno-beli vode 14:6 posle lakih poena Kamenjaša i Doukinsa.

2. MINUT - Sjajno su crno-beli otvorili meč. Ledej, Ponjitka i Smailagić su ubacili po jednu trojku, za početnih 9:0 i prvi tajm aut gostiju posle nešto više od dva minuta igre.

 

 

 

 

- Crno-beli su za duel sa "studentima" odlučili da jednu grupu najvernijih navijača časte besplatnim ulazom.

- Trener Studentskog centra je u najavi utakmice otkrio da će večeras protiv crno-belih ostvariti životni san.

- Dan uoči meča sa Studentskim centrom, Partizanov doktor Moma Jakovljević pričao je o procesu oporavka Kaminskog, Trifunovića i Avramovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike