Ludnica u Hali sportova: Zvezda posle velike drame pobedila Megu! (VIDEO)

11.12.2023

20:02

0

Izabranici Janisa Sveropulosa slavili u gradskom derbiju sa 98:88 u okviru 11. kolu AdmiralBet ABA lige

Ludnica u Hali sportova: Zvezda posle velike drame pobedila Megu! (VIDEO)
Mega - Zvezda - Copyright Mega/Dušan Milenković

Košarkaši Crvene zvezde posle velike borbe pobedili su Megu sa 98:88 (22:27, 26:13, 20:30, 30:18) u 11. kolu AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su se prilično namučili, ali su ipak stigli do desetog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Teže nego što se očekivalo izabranici Janisa Sferopulosa su pobedili odličnu Megu, a pobednik je odlučen u poslednjim minutama.

Domaćini su pružili jak otpor favorizovanim gostima, čak se u nekim trenucima mislilo da će domaćini da slave protiv još jednog Evroligaša (pobedili Partizana), međutim, kad se lomio rezultat nisu imali dovoljno koncentracije, što je Zvezda iskoristila i na kraju zasluženo stigli do novog trijumfa u AdmiralBet ABA ligi.

Od samog starta utakmice, videlo se da će ovo biti jedna zanimljiva utakmica, što se na kraju ispostavilo i tačnim.

Bolje je krenula Mega, tokom prvih deset minuta, domaćini su bili u vođstvu.

Onda u drugoj deonici, crveno-beli su zaigrali mnogo bolje, preokrenuli rezultat u svoju korist i na poluvreme otišli sa plus osam (48:40).

Očekivalo se da će izabranci Janisa Sferopulosa lako izaći na kraj sa Megom, ali domaćini se nisu predavali i nakon 30 minuta ponovo je bila rezultatske klackalice. 

Velika drama je viđena u poslednjoj četvrtini, igralo se koš za koš, Mega je bila na korak od senzacije, ali crveno-beli su još jednom pokazali da su jedna od najboljih ekipa u regionalanom takmičenju.

BLOG UŽIVO:

Kraj: Zvezda pobedila Megu 98:88

38. Kakva utakmica u Hali sportova. Drama na meču između Mege i Zvezde, crveno-beli se baš muču, čeka nas prava drama do kraja utakmice. Pobednik se neće znati do poslednjih sekundi utakmice (86:85) za crveno-bele.

36. minut - Kako sada stvari stoje, čeka nas neizvesna završnica. Nema dileme da će se igrati na jednu loptu i da se pobednik neće znati do poslednjih sekundi. (83:82) za Megu. Domaćini su imali šansu da povećaaju razliku, ali nisu iskoristili nekoliko napada, što Zvezda može da iskoristi.

34. minut - Kakvo uzbuđenje u Hali sportova, odlična igra obe ekipe, a pre svegta to se misli na Megu, koja hrabro igra protiv favorizovane Zvezde. Odlična partija Topića, koji je u drugom poluvremenu postigao čak 19 poena, crveno-beli nemaju rešenje za talentovanog košarkaša. (83:80) za Megu. 

32. minut - Impresivna igra Mega i početkom poslednje četvrtine. Fenomenlna igra domaćina i imaju plus pet (78:73). Crveno-beli u velikim problemima. Ostaje da se vidi kako će Zvezda da se izvadi iz ove teške situacije.

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Čeka nas drama u poslednjoj četvrtini. Mega totalno prekrenula rezultat i sada ponovo vodi (70:68) pred poslednjih deset minuta. Nema dileme da će biti velika borba do kraja utakmice u Hali sportova. Zvezda nejasno ponovo pada u važnim trenucima meča.

29. minut - Mega se definitivno ne predaje i preko raspoloženog Topića vraća svoj tim u igru, odnosno rezultatsku klackalicu. Nema dileme da nas očekuje velika drama u poslednjih deset minuta. Domaćini na samo minus dva (66:64).

26. minut - Crveno-beli zadržavaju prednost, ali Megu u igru vraća Topić sa dve trojke, i smanjuje na minus četiri (61:57). Ali odmah uzvraća Nedović i ponovo crveno-beli idu na plus sedam (64:57). 

24. minut - Mega se totalno vratila u meč, stigla je do izjednačenja (52:52), ali odmah uzvraća Zvezda i preko trojke Teodosića ponovo vraća crveno-bele u vođstvo. Nakon dobrih minuta Mege, sada ponovo Zvezda ušla u svoj tita, i na semaforu stoji (57:52) za crveno-bele. Razigrao se Teodosić i sa 15 poena postao najefikasniji igrač na utakmici.

22. minut - Mega se vraća posle dve trojke zaredom i prišli su na minus četiri (50:46). Nema dileme da nas očekuje još dosta uzbuđenja u nastavku meča. 

Kreće drugo poluvreme:

20. minut - Definitivno mnogo bolja igra Zvezde u drugoj četvrtini, iz minute u minut su povećavali razliku i na poluvreme otišli sa osam (48:40). Dominirao je Nedović sa 12. iza njega je bio Bolomboj sa 8. U domaćoj ekipi briljirao je Plavšić sa 14 koševa. 

18. minut - Vratila se Mega u igru, stigla do izjednačenja, sledeći napad trojka Nedovića, a onda fenomenalno zakucavanje Jovića. Dobra se košarka igra trenutno u Hali sportova. Rezultat je 40:40.

16. minut - Gosti kontrolišu stvari u drugoj četvrtini, u stalnom su u vođstvu, i znatno bolje igraju nego što je to bio slučaj u prvih deset minuta. (37:32).

14. minut - Crveno-beli zaigrali čvrsto u odbrani i odmah se i rezultat menja. Domaćini dva minuta bez pogotka, što koriste crveno-beli i prelaze u vođstvo (29:27). Čini se da domaćini kao da polako gube ritam, što gosti znaju da iskoriste.

12. minut - Bolje igra Zvezde na početku druge deonice, napravili seriju 4:0 i smanijili na samo minus jedan (27:26)

Kreće druga četvrtina:

10. minut - Mnogo bolja igra domaće ekipe i nije čudo što posle prvih deset minuta ima vođstvo. Na semaforu piše 27:22. Crveno-beli kao da su pod grčem ušli u ovaj meč, loša realazacija, ali ni u odbrani se nisu baš proslavili. 

8. minut - Definitivno je Mega bolje krenula utakmica i u većem delu prve četvrtine su u vođstvu. Zvezda u problemu, nemaju rešenje za igru domaćina. Dosta promašaja, što je Mega iskoristila i ima plus četiri (22:18). Napadačka igra izabranika Marka Baraća.

6. minut - Domaćini nemaju nikakav respekt prema Zvezdi, igraju hrabro, trenutno su na plus sedam (17:10). Odlična igra Plavšića, koji je postigao već osam poena. Nema dileme da nas očekuje velika borba do kraja utakmice. 

4. minut - Za sada nijedna ekipa nije uspela da se odvoji. Dosta izjednačeno na početku. Mega pruža odličan otpor favorizovanim gostima. Ipak, čini se da se igra u boljem tempu, nego što je bio slučaj na samom početku utakimice. 11:10 za Megu.

2. minut - Dosta grešaka sa obe strane i nije čudo što je rezultat samo 2:2. Crveno-beli za sada nisu u dobrom ritmu, ali tek je početak utakmice.

 

 

Petorka Zvezde: Bolomboj, Teodosić, Mitrović, Lazić i Gedraitis.

Kreće utakmica:

Kapiten Branko Lazić ističe da je naredni rival izuzetno mlada i ambiciozna ekipa.

- Utakmice protiv Mege su po pravili mečevi koje najavljujemo kao duele sa vrlo mladom, talentovanom i ambicioznom ekipom koja uz to pravi dobre rezultate i beleži pobede. Tako je i ove sezone. Mladost i ambicija znače i dodatnu energiju na koju ćemo morati da odgovorimo na parketu čvrstom igrom. Neće biti laka utakmica, ali je na nama da se spremimo dobro i sa dobrim ritmom dođemo do važne pobede - istakao je Lazić.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike