Lejkersi hitaju ka prvoj tituli: Lebron odveo tim u finale, sledi istorija! (VIDEO)

08.12.2023

07:31

0

Autor: A. S.

Još jedan korak

Lejkersi hitaju ka prvoj tituli: Lebron odveo tim u finale, sledi istorija! (VIDEO)
Košarkaši Lejkersa slave pobedu - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Maule

I ove noći je načinjena pauza u NBA ligi zbog polufinala Kupa, koji se igra od ove sezone, a snage su odmerili Los Anđeles Lejkersi i Nju Orleans Pelikansi. Slavio je tio iz Grada anđela sa 133:89, koji tako nastavlja da korača ka istoriji.

Ovo je pokušaj Lebrona Džejmsa i družine da poprave utisak brojnih propusta iz dosadašnjeg dela sezone, ali i za brojne propuste od prošle. Odavno Lejkersi nisu šampionski tim, koji juri titulu, ali su tim koji ne treba potceniti i od koga se uvek može očekivati najviše. Trenutno zauzimaju četvrto mesto na Zapadu i ako ovako nastave, mogu da se nadaju dobrom rezultatu.

Lejkersi će u finalu igrati sa Indijanom koja je u drugom polufinalu bila bolja od Milvoki Baksa. 

Što duela Lejkersa i Pelikansa tiče, viđena je potpuna dominacija jednog tima. Veliki broj raspoloženih igrača, od kojih su čak šestorica meč okončala dvocifrenim učinkom i Lebron Džejms koji i dalje igra kao u najboljim danima, rivalu nisu ostavili previše prostora.

Jedan od najboljih košarkaša ikada, meč je završio sa 30 poena, osam asistencija i pet skokova, a odlični su bili i Ostin Rivs sa 17 poena, kao i Entoni Dejvis, koji je upisao dabl-dabl.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike