Jokić promašivao kao nikada u karijeri! Denver ne zna bez Srbina! (VIDEO)

07.12.2023

07:20

0

Autor: A. S.

A i u ovakvom meču, ponovo je stigao do tripl-dabla

Jokić promašivao kao nikada u karijeri! Denver ne zna bez Srbina! (VIDEO)
Jokić i Marej na meču protiv Klipersa - Copyright Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

Nikako da Denver Nagetsi u ovoj sezoni uhvate zalet i rivalima pokažu da su došli po još jednu titulu. Taman što su vezali nekoliko pobeda, usledio je poraz posle drame od Los Anđeles Klipersa, pa se agonija i juriš na prvo mesto nastavljaju.

A Nikola Jokić igra u kontinuitetu odlično. I noćas je upisao tripl-dabl, ali i upisao najveći broj promašenih šuteva na jednom meču u karijeri.

Klipersi su slavili sa 111:102, a Jokić je meč, u kome je popunio sve statističke kolone, završio sa 22 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Ipak, statistika ovog puta nije bila na strani srpskog centra, već pokazuje da je Nikola promašio najviše šuteva u svojoj NBA karijeri. Upisao je tek 28,1 odsto pogođenih šuteva

Što se samog meča tiče, Klipersi sada, za razliku od pre nekoliko nedelja, nisu dozvolili rivalu da ih porazi. U prošlom meču, Nagetsi su nastupali desetkovani, pa su predvođeni veteranima načinili iznenađenje. Noćas, u punom sastavu, to nije bio slučaj, pre svega zbog bolje igre ekipe iz Grada anđela.

Međutim, to se nije moglo nagovestiti od početka. Denver je odlično krenuo i veoma brzo stekao prednost od 15 poena. Bila je to potpuna dominacija u uvodnim minutima, ali je ubrzo i usledio preokret. Klipersi su iskoristili već tada veliki broj promašaja Nikole Jokića, koji se stopio u sivilo Nagetsa.

Ali, već u drugom poluvremenu, Denver je shvatio da mora da se pomuči i juri trijumf. Tako su, upravo na pogon Jokića i vratili vođstvo, ali su i Klipersi imali spreman odgovor. Bio je ovo pravi juriš i drama u poslednjih 12 minuta, a Harden je bio taj koji je sačuvao prednost Los Anđelesa, dovoljno da se upiše pobeda.

U timu Denvera najefikasniji je bio Džamal Marej sa 23 poena, dok se na drugoj strani istakao Pol Džord sa 25.

Rezultati NBA lige:

Klivlend - Orlando 121:111

Detroit - Memfis 102:116

Vašington - Filadelfija 126:131

Atlanta - Bruklin 113:114

Minesota - San Antonio 102:94

Toronto - Majami 103:112

Čikago - Šarlot 111:100

Hjuston - Oklahoma Siti 110:101

Dalas - Juta 147:97

Golden Stejt - Portland 110:106

L. A. Klipers - Denver 111:102

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike