Ledej blista posle Olimpije: Tako se postaje šampionski tim!

07.12.2023

23:49

0

Iskusni američki košarkaš bio je jedan od najzaslužnijih za veliki preokret Partizana i treću uzastopnu evroligašku pobedu

Ledej blista posle Olimpije: Tako se postaje šampionski tim!
Copyright MN Press

Nešto duži boravak u Beogradu i te kako je prijao crno-belima. Vidi se to po rezultatima, jer su u poslednjih pet mečeva u srpskoj prestonici crno-beli, u AdmiralBet ABA ligi (dve) i Evroligi (tri) ostvarili isto toliko pobeda.

Posle Panatinaikosa i Monaka, crno-beli su večeras u Areni srušili i milansku Olimpiju, koja je na sredini treće deonice imala ogromnih 15 poena viška.

- Uvek je dobro pobediti, pogotovo na ovaj način. Pokazali smo karakter. Našli smo novi način da pobedimo, a to je velika stvar. Tako se postaje šampionski tim, tako se ide tim putem - rekao je Zek Ledej posle meča za „Mozzart sport“.

Dugo je večeras iskusni američki centar tražio pravi ofanzivni ritam, a našao ga je u idelnom trenutku za Valjak. Da povuče ručnu i pokrene seriju 31:4 koja je bila presudna za konačan epilog duela.

- To je ludilo! Nismo razmišljali o tome, igrali smo posed za posed i tako smo se vratili u igru. Igrao sam posvećeno. Samo sam se trudio da donosim ispravne odluke, da ne razmišljam previše, nego da čitam njihovu odbranu, da čitam ono što rade, a posle toga smo mogli da uradimo prilagođavanja u našoj igri.

Crno-beli kao da su se ove sezone pretplatili na neizvesne evroligaške utakmice, pošto su prethodno PAO i Monako u Areni pali posle produžetka.

- Nalazili smo različite načine da pobedimo. Uvek je iskakao neko drugi, a to je velika stvar, jer na kraju dana imamo raspoložen ceo tim. Popravlja nam se i odbrana, rastemo kao grupa – rekao je Ledej, koji je večeras na zagrevanje istrčao sa malom grejalicom u rukama.

- Hladno je napolju, pa nam mnogo znači. Sigurno da nam i ona pomaže - podvukao je Ledej.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike