Obradović ističe samo jednu stvar u neverovatnoj pobedi: Imali smo šta je najvažnije, igrači su izneli meč

07.12.2023

23:15

0

Autor: P.K.

Za trenera Partizana, to je presudilo

Obradović ističe samo jednu stvar u neverovatnoj pobedi: Imali smo šta je najvažnije, igrači su izneli meč
Željko Obradović - Copyright MN press, 24sedam, KK Partizan

Partizan je posle spektakularnog preokreta pobedio Olimpiju Milano i došao do treće uzastopne pobede u Evroligi. Željko Obradović bio je pun reči hvale za svoj tim, koji je slavio posle serije 31:4.

Za Obradovića, ali i za sve koji su gledali, jasno je da je u pitanju – karakter tima.

- Verovali smo i na 15 razlike i nastavili smo da igramo. To je ono što je najvažnije, da se boriš do kraja. Igrači su verovali jedan drugom, verovali smo u sebe i nošeni fenomenalnom atmosferom ovih navijača. Ja to stalno ponavljam i ne mogu da nađem reči da im zahvalim. Igrači su izneli utakmicu.

Odmah je nastavio:

- Sad gledati statistiku i videti poene, Kevina, Džejmsa, koji je odigrao fantastično pametno u poslednjoj četvrtini… Jaramaz je odigrao fantastičnu odbranu, Anđušić je isto neverovatno pomogao, Smailagić i Bruno su igrali sa četiri penala, a to nije lako. Ta odbrana od negde polovine treće četvrtine i četvrta je odigrana fantastično. Velika pobeda i hvala navijačima još jednom.

I bez postavljanja pitanja, produžio na jedinu stvar koja kvari pobedu:

- Naravno, ostaje nešto što je mnogo važno i zbog čega mi je mnogo žao. To je povreda Alekse Avramovića, on se ozbiljno povredio. U pitanju je prelom noge. Kolika će da bude pauza, ne znam, ali  prosto je neverovatno šta se sve njemu dešavalo u poslednje dve godine…

Vreme je da počne da se pobeđuje na strani

Oscilacije u igri su bile neminovne...

- Evroliga, duplo kolo. Možemo pričati danima, o taktici i postavci, ali energija i zalaganje, to je najbitnije. Nikakve zamerke nemam prema svom timu, naprotiv. Ovo je primer kako treba da se bori, kako treba da se igra. Sad treba da se pripremamo, vreme je da počnemo da dobijamo utakmice na strani. Sad imamo tri gostovanja: Žalgiris, svi znamo koliko je tamo teško, pa onda dve u Španiji.

- Prošle godine smo posle 13 kola imali 4/9, a sad 7/6. Još 21 utakmica. Bolje je, ali svi su tu negde, jedna pobeda nas deli da idemo gore ili dole. To je draž Evrolige. Neverovatno je takmičenje i svaka lopta odlučuje, koš-količnik odlučuje, međusobni koš-količnik odlučuje… Zato se igraju zadnje odbrane, niko nikog ne potcenjuje. Moraš da razmišljaš o tome, možda neka dva poena odluče da budeš u Top 10. Tri pobede zaredom su veoma važne, sada nema nikakvog opuštanja ni slavlja, ali je činjenica da su igrači umorni. Sutra je slobodan dan. Imamo u subotu regenerativni trening, pa u nedelju da pripremimo Studentski centar, koji nas je pobedio u finalu Superkupa. Ozbiljnost je ono na čemu insistiramo.", 

Pričao je trener i o svom velikom prijatelju iz Olimpije Milano.

- Etore Mesina je moj veliki prijatelj. Mi smo zajedno u ovom poslu više od 30 godina, tu ne postoji rivalstvo, već prijateljstvo i veliko poštovanje. Znam da će naći način da podigne ekipu. Ovo nisu realni rezultati. Treba da se slože neke kockice. On je toliko iskusan trener, on veoma dobro zna šta da radi. Veliki moj prijatelj, džentlmen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike