Partizan melje! Arena progutala i manekene iz Milana!

07.12.2023

22:30

0

Autor: A. Š.

Izabranici Željka Obradovića u najvećoj dvorani na Balkanu dočekali šampiona Italije

Partizan melje! Arena progutala i manekene iz Milana!
Pi Džej Doužer - Copyright MN Press

Partizan je krenuo da melje i deluje da će ga biti sve teže zaustaviti. Crno-belima više ni minus 15 sredinom treće deonice ne predstavlja preveliki razlog za brigu i ulazak u panična rešenja, a večeras se protiv milanske Olimpije najbolje videlo koliko su im, pre zbog bildovanja samopouzdanja, značile pobede u dramatičnim završnicama u duelima sa Panatinaikosom i Monakom.

Partizan - Olimpija 82:69!

Mučili su se izabranici Željka Obradovića više od 25 minuta u, još jednom, rasprodatoj beogradskoj Areni. Gosti iz Milana u dve i po četvrtine preslikali su svoje izdanje iz nedavnog gostovanja protiv Crvene zvezde, kada su u najvećoj dvorani na Balkanu zatrpavali koš sa svih strana. Predvodio ih je Šilds, sjano ga pratio Lo i samo zahvaljujući 12 poena Kabokla (tri trojke) ekipa Etorea Mesine već u prvoj deonici nije stigla do dvocifrene prednosti.

Dodatni problem crno-belima, pre svega u odbrani nad Šildsom i Loom, predstavljala je povreda Alekse Avramovića, za koju se posle meča ispostavilo da je teška i veliko je pitanje kada će reprezentativni bek ponovo moći na teren. 

Tražio je Partizan način da napravi preokret, ali nikako nije uspevao da poveže nekoliko dobrih minijatura u napadu, dok je odbrana previše lako pucala, što su iskusni igrači milanskog tima surovo kažnjavali. Ipak, crno-beli su, ako ništa drugo, uspevali da ostanu na jednocifrenom minusu do kraja prvog poluvremena, ali su gosti sredinom trećeg kvartala napravili seriju 11:0 i na isteku 26. minuta stigli do maksimalnih 60:45.

A onda, poput Feniksa, Partizan se podigao iz pepela i krenuo da melje. Kao da je neko pritisnuo prekidač i zamenio ekipama uloge na terenu. Valjak je direktno iz prve ubacio u petu brzinu i za preostala četiri minuta u potpunosti istopio vođstvo gostiju i na poslednji dvominutni odmor otišao sa minus jedan. 

Proključale su u tim momentima krcate tribine Arene, a iskru koja se čekala zapalio je Ledej. Kada je bilo najvažnije za crno-bele, iskusni američki centar uspeo je da izađe iz kontraritma u kojem je dotad bio, a sa sobom je povukao i Kevina Pantera. Kapiten Partizana je osetio trenutak da preuzme odgovornost i bio je jedan od najzaslužnijih za nestvarnu seriju crno-belih 31:4 na kojoj su izgradili nedostižnih 12 poena prednosti u 37. minutu meča.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 15, Avramović, Koprivica, Panter 19, Smailagić 9, Jaramaz, Naneli 10, Anđušić 3, Dožer 8, Ponitka 2, Kaboklo 16.

Olimpija Milano: Lo 12, Pojtres, Bortolani, Tonut 8, Meli 9, Kamagate, Riči, Flakadori 6, Hol 5, Šilds 19, Hajns 5, Fojtman 5.

EVROLIGA - 13.KOLO
Alba - Efes 89:97
Panatinaikos - Real Madrid 78:90
Partizan - Olimpija Milano 82:69

Petak

Žalgiris - Monako (19.00)
Olimpijakos - Bajern (20.15)
Barselona - Fenerbahče (20.30)
Baskonija - Crvena zvezda (20.30)
Virtus - Makabi Tel Aviv (20.30)
Asvel - Valensija (21.00)
Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

KRAJ! Partizan je pobedio milansku Olimpiju 82:69!

38. MINUT - Žačarali su koš crno-beli, gosti više ne mogu ništa da pogode. Partizan je u seriji 29:4 posle poena Pantera sa poludistance za plus 10 Valjka u 37. minutu - 74:64. Ledej poentira za dva posle promašene trojke Lojda - 76:64. Seriju crno-belih 31:4 lakim poenima prekida Tonut. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Partizana 79:68 posle trojke Pantera.

MN Press
 

36. MINUT - Spustili su rampu crno-beli u odbrani, gosti gotovo da ne mogu da šutnu ka košu, a Partizan na polovini treće deonice vodi 70:64 posle trojke Nanelija. Tajm aut traži Mesina, posle kojeg Fojtman promašuje trojku. Naneli iz ekstra poseda pogađa za dva za, dosad najvećih, plus osam crno-belih 72:64.

34. MINUT - Odbranili su crno-beli napad, ali je Doužer na drugoj strani promašio za dva. Kaboklo pa Smailagić prave po četvrtu ličnu grešku. Još jedna dobra dobrana crno-belih, ovoga puta dolaze do poena preko Ledeja - 67:64 na isteku 34. minuta.

MN Press
 

32. MINUT - Prokockao je Partizan dva napada da preuzme vođstvo, pa Flakadori poenima sa poludistance prekida seriju crno-belih 16:2. Panter mu odgovara na sličan način s druge strane, a posle poena Doužera Partizan u 32. minutu dolazi do vođstva - 65:64.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Arena je eksplodirala posle trojke Ledeja u 29. minutu 62:57. Flakadori promašuje otvorenu trojku, a Doužer na drugoj strani polaže loptu u koš. Šilds pravi faul u napadu, Panter sa linije penala vraća crno-bele na samo minus jedan 62:61. Na kraju treće četvrtine Olimpija vodi 62:61.

MN Press
 

28. MINUT - Seriju 11:0 gostiju prekida Doužer poenima sa poludistance i to pošto su gosti propustili napad na plus 15 - 60:47. Meli promašuje otvorenu trojku, a Ledej sa dva penala smanjuje prednost Olimpije na 60:49. Fojtman ubacuje dva penala na drugoj strani. Panter daje trojku - 62:52. U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom gostiju 62:54 posle dva ubačena penala Ledeja. 

26. MINUT - Posle promašene trojke Doužera, šut van linije 6.75 na drugoj strani pogađa Meli. Prvi put na meču Olimpija ima dvocifrenu prednost, a imaće i napad da je poveća pošto je Kaboklo napravio faul u napadu - 56:45, 25. minut. To i uspeva, pošto je Flakadori dao dva bacanja. Posle promašene trojke Doužera Šilds sa linije penala (2/2) donosi gostima, dosad najvećih, plus 15 - 60:45.

MN Press
 

24. MINUT - Lo pravi treću ličnu grešku u 23. minutu, a crno-beli posle polovičnog učinka Smailagića sa linije penala i dva poena Ledeja prilaze na 49:45. Hol zakucavanjem popravlja promašenu trojku gostiju. Na isteku 24. minuta Olimpija vodi u Areni 53:45 posle poena Hajnsa sa poludistance.

22. MINUT -  Prokockali su uvodne napade na startu treće deonice na obe strane. Prve poene u nastavku meča sa linije penala postiže Šilds - 46:39. Naneli ubacuje važnu trojku za Valjak - 46:42. I još jednom trojku na trojku vraćaju gosti, ovoga puta Lo - 49:42.

MN Press
 

Grobari nisu oprostili Nikoli Mirotiću letošnju "izdaju", pa su mu u Areni posvetili i nekoliko transparenata.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - O igri Partizan u prvom poluvremenu meča sa Olimpijom možda i najbolje govori to što su primili koš iz "šabačke kontre" posle ubačenog bacanja Pantera. Meli je polovičan sa linije penala za najveće vođstvo gostiju večeras - 44:35, 19. minut. Prave crno-beli seriju 4:0 u završnici druge deonice - 44:39. Mesina traži minut odmora posle kojeg Šilds promašuje trojku. U poslednjem napadu u prvom poluvremenu Partizan je promašio trojku (Jaramaz), pa na veliki odmor Milano ide sa, posle svega viđenog, "samo" plus pet - 44:39.

MN Press
 

18. MINUT - Posle tajm auta Obradovića Kaboklo hvata ofanzivni skok, posle čega je sa linije penala (2/2) smanjio prednost gostiju na 37:33. Propustili su crno-beli napad na minus četiri, a potom je Šilds to kaznio svojom petom trojkom večeras. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Olimpije 41:35.

16. MINUT - Ledej gubi loptu, posle čega Tonut pogađa sa poludistance - 35:29. Nova izgubljena lopta crno-belih. Uspeli su crno-beli da se odbrane, posle čega Smailagić dolazi do novih poena - 35:31. Pojtres pravi faul u napadu, to mu je treće lična greška. Na isteku 16. minuta gosti vode 37:31, pošto je Meli zakucao posle presečenog napada Partizana.

14. MINUT - Posle tajm auta Mesine, Šilds ubacuje novu trojku večeras. Olimpija ponovo vodi, a posle promašenog šuta Ledeja za dva, Fojtman sa 2+1 podiže prednost gostiju - 33:29.

MN Press
 

12. MINUT - Odbranili su crno-beli uvodni napad u drugoj deonici, a potom Smailagić lako poentira u reketu gostiju - 25:22. Posle promašene trojke Flakadorija, Panter poentira sa poludistance - 25:24. Posle dva ubačena bacanja Flakadorija, crno-beli dolaze do vođstva zakucavanjem Smailagića i trojkom Pantera - 29:27.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Doužer postiže važne poene za crno-bele - 23:18. Na kraju prve četvrtine Olimpija vodi protiv Partizana 25:20.

MN Press
 

8. MINUT - Posle neiskorišćenog napada Partizana, Šilds postiže trojku iz ekstra napada gostiju - 18:13. Kaboklo i Hajns su "razmenili" zakucavanja. Kaboklo je polovično precizan sa linije penala. Posle nove trojke Šildsa Olimpija vodi 23:16 pred završna dva minuta prve deonice.

6. MINUT - Avramović je promašio trojku za izjednačenje, ali Ponjitka krade loptu. Potencijalno loša vest za crno-bele je povreda Alekse Avramovića. Nije najjasnije šta se tačno desilo, ali reprezentativni bek je hramajući napustio parket. Kaboklo rešeta van linije 6.75, ubacio je svoju treću trojku, za novo izjednačenje. Lo poenima sa poludistance čuva prednost gostima - 15:13.

MN Press
 

4. MINUT - Seriju gostiju 6:0 poenima iz reketa prekida Smailagić - 8:5, 3. minut. Kaboklo ubacuje još jednu trojku za izjednačenje, ali gosti ponovo vraćaju trojku na trojku. Posle koša Loa, Meli lako poentira za 13:8. Na isteku 4. minuta Ponjitka poentira iz prodora. 

2. MINUT - Izgubljenom loptom crno-belih i poenima Loa sa poludistance otvoren je meč. Trojkom Kabokla Partizan dolazi do prve prednosti, ali već u narednom napadu Šilds vraća trojku - 5:3. Ledej promašuje otvoren šut za dva, posle čega Hol ubacuje trojku - 8:3. Pojtrers brzo pravi dve lične greške.

- Očekuju crno-beli i večeras ogromnu podršku sa tribina beogradske Arene.

- Marketing tim italijanskog kluba podsetio je na skor u međusobnim duelima dva kluba.

- Brzo je Bruno Kaboklo "kupio" naklonost Partizanove publike, a možda je i ovaj detalj uticao na brzu adaptaciju među crno-belima.

- U najavi meča Željko Obradović je otkrio da će crno-beli večeras sigurno igrati bez dva igrača.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike