Partizan pobedio Olimpiju, Mesina citirao srpskog velikana: Nonšalancija, krave i prosuto mleko!

07.12.2023

23:01

0

Autor: P.K.

Crno-beli su napravili veliki preokret i porazili goste iz Italije

Partizan pobedio Olimpiju, Mesina citirao srpskog velikana: Nonšalancija, krave i prosuto mleko!
Etore Mesina - Copyright MN Press

Košarkaši Olimpije su imali vođstvo u beogradskoj "Areni", ali je onda Partizan preokrenuo i na kraju slavio u utakmici Evrolige. Posle poraza od crno-belih pred novinare je izašao i Etore Mesina.

I bio prilično slikovit.

- Vrlo je ironično da se nalazimo u zemlji velikana Ace Nikolića. Aca je nekada pričao o ljudima koji muzu krave, a onda kad ustanu, prospu svo mleko. Mi smo majstori toga, mi smo profesionalci, mi napunimo kofu i nonšalantno je bacimo. Teško je razumeti kraj treće četvrtine. Mislim da smo odigrali 26 sjajnih minuta i sve bacili. Ne znam koliko puta se to dešava ove sezone. Moramo da razmišljamo, naučimo i sačekamo igrače iz povrede.

Čestitam Željku i igračima. Iako nisu odigrali najbolju utakmicu, nisu odustajali, borili su se i uspeli su. Ovde nije lako igrati, kao što svi znate - kazao je Mesina, a onda dobio i pitanje "zašto stalno prosipate mleko?"

- Užasne odluke, vrlo loše odluke. Lako je reći da nam treba poenter, nedostaju nam Mirotić i Beron, ali čak i bez njih smo neverovatni u oscilacijama individualnim performansima. Sada nismo spremni da to sprečimo, ali gledaćemo u buduće. Mora da postoji individualna odgovornost i nadam se da će ljudi naučiti - objasnio je Mesina.

Pitanje upućeno iskusnom treneru bilo je vezano i za Nikolu Mirotića, koji nije stigao u Beograd zbog povrede. Objasnio je kolika ga pauza čeka.

- Nedelje, a možda i duže. Upalila mu se tetiva. Ista povreda 3 mesece prošle. Pregledi, CAT, MRI i onda će odlučiti - zaključio je Mesina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike