Znali smo da se nećemo predati! Anđušić analizirao pobedu, a imao je i poruku za povređenog Avramovića!

07.12.2023

23:55

0

Autor: D. N.

Crno-beli su uspeli da nadoknade i zaostatak od 15 poena

Znali smo da se nećemo predati! Anđušić analizirao pobedu, a imao je i poruku za povređenog Avramovića!
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su uspeli da stignu minus od 15 poena i na kraju pobede Olimpiju u utakmici Evrolige. Da se nije razmšljalo o "beloj zastavici" svedoče i reči Danila Anđušića.

- Pokazali smo neverovatan karakter da vratimo utakmicu sa -15, ali smo znali da nećemo da se predamo i to je bio cilj. Koliko god da gubili nismo pomislili na poraz, zategli smo odbranu i počeli da igramo sa više energije.

Samim tim kada odbranite neke napade imate više samopouzdanja za napad, osetite atmosferu i navijači se probude i sve nas je to guralo da napravimo dobar rezultat i pobedimo utakmicu - kazao je Anđušić koji je meč završio sa tri poena i jednim skokom.

Objasnio je i zašto je njegovom timu potrebno da bude u minusu, da bi zaigrao bolje.

- Mislim da je danas bilo što smo pre 48 sati igrali tešku utakmicu protiv Monaka. Izgubili smo dosta energije. Povređena su dva igrača, sada se i Aleksa povredio, želim mu brz oporavak, nadam se da nije ništa ozbiljno.

Sve to ima svoje. Sigurno da je to uticalo na manjak energije u nekom trenutku, ali kažem kada smo prelomili utakmicu i igrali sa više energije publika nas je nosila u nekim trenucima, kada osećaš da ne možeš, da ti ponestaje snage, to te nosi i to se danas videlo - dodao je Anđušić i naglasio da povrede dodatno utiču na tim.

- Ko god da fali u ekipi to je loša stvar za nas, bilo bi lakše da smo svi tu. Voleo bih da nas zaobiđu povrede, ali šta je tu je. Moramo da se skupimo mi koji smo zdravi, da vodimo računa, da koristimo slobodno vreme za oporavak, jer važno je da ostanemo zdravi, pogotovo što igramo mnogo utakmica u decembru, gust je raspored.

Nadam se da ćemo svi ostati zdravi, da izguramo taj period, da će se ovi koji su povređeni brzo vratiti - zaključio je Anđušić.

U ponedeljak će igrati sa Studentskim centrom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike