Dan kada nas je napustio Stevan Jelovac: Uvek nasmejani Novosađanin doživeo je jedan poraz u životu, a tada smo izgubili svi!

05.12.2023

09:07

0

Autor: A. S.

Dani prolaze, ali tuga ne jenjava

Dan kada nas je napustio Stevan Jelovac: Uvek nasmejani Novosađanin doživeo je jedan poraz u životu, a tada smo izgubili svi!
Stevan Jelovac - Copyright MN Press

Petog decembra 2021. godine, sportski svet je stao, ne na trenutak, ne na dan, već na gomilu trenutaka u svakom danu, uvek nasmejani momak iz  Novog Sada, Stevan Jelovac, zauvek nas je napustio.

22 dana vodio je nejednaku borbu za život. Po mnogima unapred izgubljenu, ali za sportistu odustajanje nikada nije bila opcija, pa ni za Stevana.

14. novembra 2021. godine na treningu grčkog AEK-a, Stevanu je pozlilo. Ispostavilo se da je doživeo moždani udar i borba je krenula. Zapravo rat, a svaki dan, bio je posebna bitka za sebe.

Svakodnevno su stizale vesti iz Grčke, hoće li se reprezentativac Srbije u košarci oporaviti i vratiti svojoj porodici nasmejan, zanimalo je narod. Kako to obično biva, o navijačkim bojama i strastima reprezentativnog dresa, nije se mislilo, bilo je jedino važno da se Stevan probudi i osmehom obasja svoje najbliže.

Bila je to tema broj jedan, a vesti su varirale od - stanje je stabilno, ali i dalje ozbiljno, do - kritično je.

Nada i borba su potrajale tri nedelje. U međuvremenu je na zahtev porodice prebačen na lečenje u rodni Novi Sad, gde je, u 32. godini i preminuo.

Redom su se opraštali bivši klubovi, saigrači, navijači, javnost, a potom su mu iz kluba u čijem dresu je i okončao život odali počast, dres sa njegovim brojem 13 je povučen, a ubrzo se klub iz Atine ponovo javio.

Deo AEK-ove hale sada nosi ime po njemu! 

Pored AEK-a, Jelovac je u karijeri nosio i dres Mege, Crvene zvezde, Antalije, Kazerte, Ritasa, Saragose, Nižnjeg, Bamberga i Gazijantepa. traga je ostavio i u nacionalnom timu, kada je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Srbije na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Ali, ona jedna borba, ona jedna utakmica, na kraju nije dobijena. Tog dana, svi smo poraženi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike