Tuga do neba, preminuo Stevan Jelovac (32)! Moždani udar bio je koban po srpskog košarkaša

05.12.2021

17:57

3

Autor: 24sedam

Naš reprezentativac izgubio najvažniju životnu utakmicu

Tuga do neba, preminuo Stevan Jelovac (32)! Moždani udar bio je koban po srpskog košarkaša
Stevan Jelovac - Copyright MN Press

Tužno da tužnije ne može. Stigla je najcrnja vest. Srpski košarkaš Stevan Jelovac preminuo je od posledica moždanog udara koji ga je zadesio na treningu sredinom novembra.

Povremeni srpski reprezentativac odmah je operisan i njegovo stanje je tada ocenjeno kao "stabilno, ali kritično". Desetak dana kasnije pojavila se informacija da je Jelovac priključen na aparate, da bi se ubrzo saznalo i da je klinički mrtav.

 

Ove vesti ispostavile su kao tačne i Jelovac je danas izgubio životnu bitku. Podsetimo, pre samo tri dana, nesrećni mladić je na zahtev porodice prebačen iz Atine u Srbiju.

Stevan Jelovac rođen je u Novom Sadu 8. jula 1989. godine. Košarkom je počeo da se bavi u novosadskoj školi košarke, odakle je došao u mlađe kategorije Partizana.

Seniorsku karijeru počeo je 2008. godine u Vizuri, a igrao je i za Crvenu zvezdu, italijansku Kasertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gaziantep, te japanski San-en Neo Finiks.

Poslednji klub bio mu je atinski AEK, a poslednji meč odigrao je u pobedi nad Jonikosom u grčkom šampionatu 30. oktobra.

Zbog povrede skočnog zgloba propustio je nekoliko mečeva. Kobni moždani udar doživeo je u sali, na parketu, dok je individualno radio u sklopu oporavka od povrede.

MN Press
 

Dres reprezentacije Srbije nosio je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini i pomogao "orlovima" da se domognu učešća na ovom takmičenju.

Stevan Jelovac imao je samo 32 godine. Premalo za odlazak...

Mesto i datum sahrane našeg košarkaškog internacionalca biće naknadno objavljeni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike