Jelovac je preminuo, a košarkaški svet nastavlja da širi priču o uvek nasmejanom dečaku: Od Beograda do Japana igrali njemu u čast! (Video)

12.12.2021

18:09

0

Mladi srpski košarkaš preminuo je pre nedelju dana

Jelovac je preminuo, a košarkaški svet nastavlja da širi priču o uvek nasmejanom dečaku: Od Beograda do Japana igrali njemu u čast! (Video)
jelovac - Copyright MN Press

Svet se i dalje oprašta od prerano preminulog Stevana Jelovca.

Atinski AEK je njegov dres sa brojem "13" zauvek poslao pod svodove dvorane. Žuto-crni dres grčkog kluba sa brojem 13 i prezimenom Jelovac ostaće da podseća generacije ko je bio Stevan i da je nažalost sprečen da svoju priču završi po svojim pravilima.

Gest, koji je povukao njegov tima, motivisao je i ostale, pa je tako svaki igrač u tekućem kolu grčkog šampionata nosio broj 13 na leđima, uz prezime Jelovac. Ali, priča se proširila i van Grčke i Srbije.

Širom Evrope mnogi su odlučili da urade nešto lepo u čast Stevana Jelovca.

Najpre je današnja utakmica Admiral Bet ABA lige između Mege i Splita počela minutom ćutanja, a igrači domaćeg sastava su na parket izašli u majicama sa njegovim likom i brojem "13" na poleđini kako bi poslali poslednju poruku čoveku koji je jedan deo karijere proveo upravo u Megi.

MN Press
 

Takođe, sve utakmice grčkog prvenstva nakratko su prekinute u 13. minutu kako bi se minutom ćutanja odala čast nekadašnjem reprezentativcu Srbije. 

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Folympiacosbc%2Fstatus%2F1470048774085124101&widget=Tweet

Susret između Saragose, kluba u kojem je proveo tri godine, i Fuenlabrade takođe je zaustavljen u 13. minutu da bi se iskazalo duboko poštovanje.

Prema snimcima koji kruže društvenim mrežama, identična je situacija i na drugom kraju sveta, u Japanu, gde je Stevan igrao za Neo Feniks.

Podsetimo, Stevan Jelovac je doživeo moždani udar na treningu AEK-a, 14. novembra, da bi nekoliko dana kasnije bio prebačen u Srbiju. Nažalost, njegova borba za život prekinuta je 5. decembra u rodnom Novom Sadu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike