Skandal! "Paokovci" spalili dres pokojnog Stevana Jelovca!

22.02.2023

10:32

1

Autor: D. P.

Solunski navijači prevršili meru

Skandal! "Paokovci" spalili dres pokojnog Stevana Jelovca!
Stevan Jelovac - Copyright MN Press

Užasan gest navijača solunskog Paoka na fudbalskom derbiju protiv Aeka nikog nij ostavio ravnodušnim u Grčkoj.

Sportska javnost se ustalasala kada su videli slike na kojima navijači kluba iz Soluna kao svoj ratni plen spaljuju i dres pokojnog srpskog košarkaša Stevana Jelovca koga je smrt zatekla kao igrača atinskog Aeka.

Povodom nemilog događa oglasio se i AEK saopštenjem:

- Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog A.E.K - piše u saoptešnju Atinjana i osvrću se posebno na slučaj spaljivanja dres srpskog košarkaša:

 

 

- Krađa i paljenje (prema žalbama naših navijača) dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata STEVANA, međutim, prelazi sve granice i ne možemo a da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa takvom praksom, koja nije u skladu sa istorijom kluba.

 

 

PAOK je ovaj derbi dobio 2:0 na svom stadionu Tumba.

Stevan Jelovac je preminuo 5. decembra 2021. godine, nekoliko dana posle teške borbe sa posledicama moždanog udara koji je doživeo na treningu. Umro je u 31. godini, a ljubiteljima košarke u Evropi ostao je u sećanju kao sjajan igrač i čovek. Seniorsku karijeru počeo je 2008. godine u Vizuri, a igrao je i za Crvenu zvezdu, italijansku Kasertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gaziantep, te japanski San-en Neo Finiks i AEK.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike