Trener Anadolu Efesa hvali košarkašku kulturu u Srbiji: Pred ovih 19.000 navijača…

01.12.2023

22:53

0

Autor: A. Š.

Erdem Džan realno sagledao neuspeh svog tima u duelu sa Crvenom zvezdom

Trener Anadolu Efesa hvali košarkašku kulturu u Srbiji: Pred ovih 19.000 navijača…
Erdem Džan - Copyright MN Press

Nagovestio je Anadolu Efes da bi mogao da napravi velike probleme Crvenoj zvezdi u beogradskoj Areni. Međutim skraćena rotacija i te kako je otežala posao strategu turskog tima Erdemu Džanu, koji je posle poraza u najvećoj dvorani na Balkanu realno sagledao meč.

- Fale nam četiri igrača, ali ne želim time da umanjim Zvezdin uspeh. Nedostaju nam igrači i to na duže staze. Raspored je vrlo gust i imamo 12 utakmica u decembru i tržimo rešenje. U jednom mesecu u Evroligi možete izgubiti korak sa ostalima – kazao je Džan, pa konkretnije govorio o samom meču.

- Odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini je prelomila utakmicu. Prestali smo da igramo vertikalno i lopta je išla više u stranu. To je jedan od problema sa kojima smo se suočili. Moramo to da promenimo. To je napravilo razliku u meču.

Nemanja Nedović večeras je bio nerešiva enigma za defanzivu Anadolu Efesa…

- Imali smo problem sa skokom. Ofanzivno nismo bili agresivni. Odnos skokova je 43-26 u korist Crvene zvezde. Tako ne možete imati rezultat, posebno pred ovih 19.000 navijača. Nedović je odličan igrač i pokazao je sjajan učinak. Takođe, nismo mogli da odgovorimo da odbranu Zvezde. Svi su u Evroligi blizu jedni drugima. Dobra su ekipa, a svi timovi su izjednačeni ove sezone.

Nekadašnji dvostruki uzastopni evropski šampion, prema rečima njegovog trenera, i ove sezone ima najveće ambicije.

- Naš tim ima iste ambicije. Sve ćemo videti na kraju sezone. Svaka utakmica je bitna. Ima uspona i padova. Bitno je da fizički budemo spremni onda kada to bude potrebno. Kada je reč o predviđanjima, sada je rano. Mnogi treneri su tu negde. Sve se brzo promeni u Evroligi – kazao je Džan, pa se osvrnuo na svoj tim:

- Imam velike ličnosti u timu. To su odlični momci koji stvaraju odličnu hemiju. To su igrači sa svojim navikama, a došli su i novi igrači. Potrebno je vreme. Trebalo bi da popravimo neke detalje, poput skokova. To je naš problem, posebno u ofanzivnim skokovima. Imamo tehničke stvari koje bi trebalo da rešimo. Hemija je dobra.

Na samom kraju, Kan se zahvalio i svim novinarima koji su došli da porazgovaraju sa njim posle meča.

- Hvala svima koji ste došli ovde. Vidim mnogo novinara ovde, a sve to pokazuje košarkašku kulturu u vašoj zemlji. To pokazuje na kom nivou je košarka kod vas – istakao je Erdem Džan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike